50è Campionat d’Espanya de la Classe Europe

14 setembre 2022 Regates

Del 7 a l’11 de setembre el Club ha acollit el 50è Campionat d’Espanya de la Classe Europe. Han estat 5 dies on tot el club s’ha bolcat perquè la seixantena d’embarcacions participants, provinents de 5 autonomies diferents, estiguessin com a casa.

Aquesta regata dona el tret de sortida al circuit nacional per la configuració de l’equip espanyol que participarà al mundial i a l’europeu juvenil d’aquesta propera temporada.

El programa de l’esdeveniment constava d’un primer dia de control d’equipament i registre de participants, i quatre dies de regata on les bones condicions de vent van permetre  disputar les 12 proves programades.

El dia 8, primer dia de regata el Comitè de regates va mantenir la flota a terra durant unes 2 hores, ja que les condicions de vent a l’àrea de regates no eren bones. Aproximadament a les 14 h la flota se’n va anar a l’aigua per disputar dues proves amb un vent de llevant d’uns 5-6 nusos d’intensitat.

Les condicions de vent del segon dia van ser les clàssiques de l’estiu a la badia. El vent de Gregal de 8 fins a 14 nusos d’intensitat es va presentar puntualment a les 10 h i es va mantenir durant tot el dia. Amb aquestes condicions, el Comitè de regates va poder començar la primera de les tres proves programades a les 12 h. Al final de la jornada, es va celebrar l’Assemblea de la classe a l’aula del Centre d’Activitats on es van votar les candidatures de les futures regates.

El dissabte dia 10, tercer dia, les regates es van disputar amb un vent de Llevant d’uns 6-8 nusos que anava rolant progressivament fins a acabar amb un Xaloc de 12 nusos d’intensitat. Aquest fet va provocar que el Comitè hagués de moure el camp de regates diversos cops per adequar-lo al bon rumb. Durant tota la jornada es van disputar 4 proves.

A les 20 h a la Seu Social del Club i amb motiu del 50è aniversari del primer Campionat d’Espanya, es va celebrar un petit acte d’homenatge a diverses personalitats que han tingut un pes important a la història de la classe. Destacar l’entrega d’una placa commemorativa a l’actual president del Club Nàutic Vilassar de Mar, Jesús Majem, com a club organitzador del primer campionat d’Espanya l’any 1972. Tot seguit es va celebrar el tradicional sopar per a tots els regatistes, ex-regatistes i persones convidades.

El dia 11, últim dia del campionat, es van realitzar 3 proves començant amb Gregal fluix de 6 a 8 nusos d’intensitat que anava girant cap a Llevant. Un cop acabades les proves, a les 17 h es va celebrar l’entrega de premis al Centre d’Activitats.

La guanyadora absoluta de la regata y primera classificada de la general va ser Ascensión Roca del Club Náutico de Torrevieja. En categoria masculina el guanyador va ser Ramon Figueras del Club Nàutic Costa Brava – Vela Palamós.

Els participants del Club a la regata han estat 9, classificats de la següent manera:

  • 13è Isaac Vilà
  • 24a Sara Ayats
  • 27a Patrícia Figuerola
  • 33è Joan Pla
  • 48a Anna Pla
  • 49è Matteo Galindo
  • 52è Jan Garcia
  • 54a Nina Mir
  • 56a Júlia Marco

Aquesta regata dona per inaugurades les noves i modernes instal·lacions del club pel que fa a les regates de vela lleugera.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES