Arriada de la Bandera Blava

24 novembre 2015 Sostenibilitat

Des de l’any 1998 i fins enguany el Club Nàutic Estartit ha estat guardonat amb la Bandera Blava Europea de Ports Esportius desenvolupada per la FEE (Fundation for Enviromental Education) i ADEAC (Asociación de Educación Ambiental i del Consumidor). 

Aquest, és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental que promou i premia la participació i iniciatives ambientals voluntàries. Els criteris per obtenir-lo s’agrupen bàsicament en quatre àrees: la Qualitat de la aigües de bany, la Informació i educació ambiental, la Gestió ambiental i la Seguretat, serveis i instal·lacions.

Tal i com s’indica al punt 13 de la Guía de Interpretació de los criterios para la concesión de la Bandera Azul para puertos 2016, “La bandera azul no debe ondear durante las obras de reconstrucción y/o ampliación del puerto. Dichas obras deben comunicarse a ADEAC”. Per aquest motiu, i un cop comunicat l’inici de les obres de la Fase 1 del Port de l’Estartit, ens hem vist obligats a arriar el guardó i no es podrà tornar a tramitar fins que aquestes es donin per finalitzades.

En qualsevol cas, el Club es continuarà gestionant amb els criteris ambientals, de qualitat i de seguretat que dicta aquest guardó com ha fet fins avui. 

Bandera Blava

VEURE TOTES LES NOTÍCIES