Autorització de trasllat de la sorra de la Platja Gran

28 abril 2016 Activitats i Esdeveniments
Diari d'obres Trasllat sorra platja gran

La Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ens acaba de trametre la resolució d’autorització pel trasllat i reubicació de les sorres de dragat, actualment aplegades a la platja Gran, que tindran com a destí final la regeneració de la platja al límit nord de Griells i la formació de dunes a la zona de la Pletera.

Cal recordar que el volum de sorres que es mourà es correspon a les operacions de dragat per a la restitució del calat operatiu del port –sobretot en la zona de la bocana, d’on s’ha extret pràcticament el 80% del total del volum vehiculat- i de la fonamentació de noves estructures marítimes, ambdues actuacions compreses en la fase 1 de les obres de millora previstes a la dàrsena esportiva el port de l’Estartit.

El Club Nàutic Estartit i l’empresa adjudicatària de les obres de la fase 1 ja havien acordat l’inici dels treballs de manera immediata una vegada obtinguda la preceptiva autorització administrativa. És per aquest motiu que està previst que el trasllat s’iniciï demà mateix.

L’estimació de la durada dels treballs és d’unes 4 setmanes; així doncs es preveu que la restauració de la zona afectada per l’aplec provisional a la platja gran no s’allargui més enllà de principis d’aquest mes de juny, per tal de no interferir en la temporada turística del municipi.

Conscients de les molèsties que ocasiona una obra d’aquesta magnitud, des del Club Nàutic Estartit es vol agrair la comprensió de veïns i visitants.

Extraccio sorra platja gran (1)

Extraccio sorra platja gran (1)

Extraccio sorra platja gran (3)

Extraccio sorra platja gran (4)

Extraccio sorra platja gran (5)

VEURE TOTES LES NOTÍCIES