El Club organitza la 1ª edició de la regata Vela Clàssica Costa Brava

22 juny 2017 Regates
I_Vela_Clássica_Costabrava_club_nautic_estartit

El Club Nàutic Estartit ha estat l’encarregat d’organitzar, juntament amb la Federació Catalana de Vela, la I Vela Clàssica Costa Brava i també Campionat de Catalunya d’embarcacions Clàssiques i d’Època.

L’esdeveniment esportiu ha tingut lloc del 15 al 18 de juny i ha comptat amb la col·laboració de la RANC, AEBEC, l’EMD de L’Estartit i Estació Nàutica L’Estartit – Illes Medes. Agrair també a Top Sailing Charter la seva col·laboració com sponsor de l’esdeveniment.

El Campionat ha comptat amb la participació de 6 embarcacions. Dos de procedència local, tres de Barcelona i una d’Argentina.

Dijous dia 15 va ser un dia de confirmació d’inscripcions i mesurament. A la tarda, i per concloure la jornada, va tenir lloc l’acte inaugural a la Seu Social del Club. L’acte fou presidit pel President del Club, el Sr. Jordi Ponjoan del Molino, i hi van assistir el CEO de TSCH, el Sr. Sergi Alós, i el Secretari de Classe de l’AEBEC, el Sr. Leonardo Garcia.

Pel que fa pròpiament a la competició, cada dia es va navegar una prova. Tots recorreguts costaners.

El primer dia de competició predominà un vent de gregal d’entre 8-15 nusos d’intensitat amb onada d’1 metre. Etapa Estartit – L’Escala – Estartit.

El segon dia de competició va bufar un vent de component nord-est (gregal) d’entre 15-25 nusos d’intensitat amb onada de fins a 2 metres. Etapa Estartit – Tamariu – Estartit.

I, diumenge, el darrer dia de competició es va navegar amb un vent de component nord-est, que va anar rolant a est (llevant), d’entre 10-15 nusos d’intensitat amb onada de 0,5 a 1 metre. Etapa per la badia de l’Estartit i Illes Medes.

Durant tot l’esdeveniment van tenir lloc multitud d’actes socials. Cada dia es va servir un esmorzar tipus bufet lliure a la Seu Social del Club. Es va instal·lar un village al Moll de Garbí, on estaven ubicades les embarcacions participants. Un cop a terra, els participants podien prendre un refrigeri i també se’ls servia pizza, gentilesa del Restaurant Arquets de l’Estartit (1er dia). Dissabte a la tarda va tenir lloc una masterclass de Gin Tonic, gentilesa de Schweppes. De seguit es va celebrar un sopar de regata servit pel restaurant del Club, i ja per concloure va tenir lloc una cantada d’Havaneres i es va servir Cremat per a tothom. Ambdós gentilesa de l’EMD l’Estartit.

L’entrega de trofeus es va celebrar a les 17 hores a la Seu Social del Club, on tothom va poder degustar unes pastes salades de la Pastisseria Brugués i Cava. L’acte fou encapçalat pel President del Club Nàutic Estartit, el Sr. Jordi Ponjoan del Molino, el Director del Club, el Sr. Eugeni Figa i el CEO de TSCH, el Sr. Sergi Alós.

Classificació General RI (Esperit de tradició):

  1. Pandia, de Holm Investiments, del Port Marina Palamós
  2. Tabarly, de Ignacio Sentis, del CN l’Estartit

Classificació General CIM:

  1. Delphis, de Daniel Sieleki, del Y.C.A
  2. Emeraude, de Vittorio Cavazzana, del RCNB
  3. Diana, de Marcos Palomar, del RCNB
  4. Nerissa, de Leonardo Garcia, del RCNB

Campionat de Catalunya

1- Diana, de Marcos Palomar, del RCNB

Mencions especials atorgades per Top Sailing Charter:

  • Embarcació més antiga: Delphis
  • Embarcació clàssica més elegant: Nerissa

Des del Club us volem agrair a tots la vostra participació.

Fins a la propera edició!

I Vela Clássica Costa Brava

I Vela Clássica Costa Brava

I Vela Clássica Costa Brava

C:DCIM103GOPROGOPR1866.GPR

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES