La Copa d’Espanya defineix l’Equip Nacional de la Classe Europa

03 maig 2018 Regates
copa_espanya_blanes_equip_nacional

El Club Vela Blanes ha estat l’encarregat d’organitzar, per delegació de la Real Federación Española de Vela, la Copa d’Espanya de la Classe Europa 2018. L’esdeveniment esportiu ha tingut lloc del 28 d’abril a l’1 de maig a la badia de Blanes i ha comptat amb la col·laboració de la Associació Nacional de la Classe Europa (AECIE) i la Federació Catalana de Vela.

Una cita que ha aplegat a mig centenar de regatistes, representant a les comunitats d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i País Basc.

Del Club han participat 8 regatistes: l’Arnau Burgos, l’Oriol Piña, la Lluïsa Puig, l’Isaac Vilà, la Nina Mir, en Mateu Gutiérrez i en Pol Garcia, tots ells, capitanejats pel seu entrenador, en Robert Ponjoan. La Patty, malgrat estar inscrita, no va poder participar ja que es va lesionar uns dies abans.

Bones condicions de vent, en línies generals tot i que els primers dies de competició hi havia molt mar de fons. Al final es van navegar 5 proves en les tres jornades de competició, permetent així aplicar 1 descart.

L’últim dia de competició de la Copa d’Espanya es va presentar sense vent. El Comitè de Regata va intentar, fins l’últim moment, realitzar alguna prova, però un cel tapat i només 3 nusos d’intensitat van complicar el tema. Finalment a les tres de la tarda es va decidir donar per finalitzada l’espera, i es donà per finalitzada aquesta edició de la Copa d’Espanya de la classe, quedant la classificació tal i com es va publicar la jornada de diumenge.

Pel que fa als resultats, l’Ascensión Roca del RCNT s’alçà, com ja va fer en 2017, amb el títol en la categoria absoluta

Pel que fa als de casa, l’Equip va tenir una actuació molt destacable. L’Oriol Piña i l’Isaac, van acabar 3er i 7è classificats de la general, i l’Oriol també va ser 2on Sub-20 en categoria masculina; i la Lluïsa Puig va finalitzar 11ena de la general, 3a femenina i 1ª Sub-20 femenina.

La resta de l’Equip va tenir una actuació correcte.

Per últim, dir que aquesta Copa d’Espanya ha estat l’última regata puntuable per classificar-se pel Mundial i l’Europeu. L’Oriol, la Lluïsa i la Patricia formaran part de l’Equip Nacional que anirà al mundial que organitza el C.V. Arco (Itàlia), del 5 al 14 de juliol. I, la Lluïsa, l’Oriol, l’Isaac i la Patricia formaran part de l’Equip Nacional que anirà a l’Europeu Juvenil, que es disputarà del 5 al 11 d’agost a Kuhlungsborn (Alemania).