El Club, impulsor del projecte ECONàutic

25 agost 2023 Activitats i Esdeveniments
ECONàutic

ECONàutic

ECONàutic -d’ecosistema nàutic- neix de la mà de dos amants de la cultura de mar, Boris Weitzmann i Xavier Munill. Biòlegs de professió i antics monitors d’activitats nàutiques, van detectar la necessitat d’enriquir l’experiència dels usuaris al mar. Per aconseguir-ho, han creat un producte, en format guia, que ofereix continguts ambientals complementaris per activitats nàutiques.

El projecte té com a objectiu posar en valor el patrimoni natural, social i paisatgístic on es desenvolupen aquestes activitats. ECONàutic pretén fomentar la cultura de mar entre els practicants d’activitats nàutiques i els visitants que s’apropen al mar a través de les bases nàutiques i escoles de vela. Els continguts promouen el coneixement del mar durant la pràctica de les activitats nàutiques.

Impulsors del projecte

El Club Nàutic Estartit lidera el projecte ECONàutic i es presenta com una entitat amb iniciativa i amb esperit de millora contínua. Assumint la responsabilitat ambiental, el Club aposta per la millora del comportament ambiental de monitors i usuaris a través del coneixement. El Club considera ECONàutic una eina necessària per donar valor afegit a les experiències que ofereix el Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit. Al projecte hi col·laboren altres bases nàutiques i escoles de vela, entre les quals el Club Vela Blanes, el Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, el Club Nàutic l’Escala i el Club de Vela Ballena Alegre.

Un context d’esbarjo i esportiu com és el de les activitats nàutiques és el millor moment per aprendre sobre l’entorn d’una forma lúdica i divertida. El Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit reconeix que aquest recull de continguts ambientals complementaris serà molt útil per millorar l’oferta del Centre. La implementació d’aquesta eina permetrà al Centre d’Activitats del Club destacar envers la resta d’escoles del sector.

Els continguts ambientals que es recullen a la guia són dades i anècdotes curioses, que capten l’atenció dels usuaris i són òptimes per crear el record en infants i joves. Amb aquesta nova eina, els monitors del Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit podran donar resposta a les inquietuds i preguntes dels usuaris.

Si voleu descobrir a fons el projecte, us convidem a la presentació, que es durà a terme el dijous 31 d’agost a les 12:30 h a l’Aula del Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES