El Club Nàutic Estartit ha acollit la presentació del projecte “Eco-sub Costa Brava: ruta d’immersions ecoguiades per conèixer els valors naturals subaquàtics de la Costa Brava i com conservar-los”

29 setembre 2022 Costa Brava

És resultat de la clara aposta per la sostenibilitat d’activitats subaquàtiques com el busseig i l’snorkeling que l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava està tirant endavant. L’acte ha comptat amb la participació de Cristina Mañas, secretària del Grup D’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava, Míriam Prat, presidenta de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, i Xavier Munill, director tècnic del projecte.

La iniciativa consisteix en la creació d’una ruta a mida per a cada capbussador a través de dotze eixos d’interès natural subaquàtic imprescindibles per conèixer la biodiversitat, amb informació rellevant sobre els mateixos.

Els dotze eixos són: el món de les gorgònies i els coralls; els grans meros; els cavallets de mar i els habitants de la posidònia i els fons de sorra; els nudibranquis; biòtops i derelictes (vaixells enfonsats); el blau i els peixos especials; els bancs de peixos; espècies sense caps ni peus (esponges, espirògrafs, anemones i més); la penombra (llagostes, llamàntols i esclops); petits peixos de colors; depredadors (morenes, congres, pops i escórpores); i els guardians del mar.

L’exposició dels valors naturals de cada eix i de com preservar-los es fa a través de diferents materials de suport, difosos online i de lliure disposició, també en versió per a descàrrega i impremta. Les acompanyen un catàleg exhaustiu en línia de més de 150 immersions dividides per zones i classificades segons els diferents eixos d’interès natural subaquàtic que s’hi poden tractar. També es troben a la pàgina web específica del projecte: – https://www.submarinismocostabrava.com

Com a material complementari s’ha creat un passaport (logbook) on els capbussadors podran registrar totes les immersions que facin fins a completar la seva pròpia ruta. Aquest registre personal d’immersions té un component de fidelització, però l’objectiu fonamental és posar en valor aspectes més desconeguts o poc valorats en la immersió de lleure, plantejant el repte de tancar la ruta completa.
Completen el projecte un vídeo de bones pràctiques en immersió acompanyat d’un decàleg en format web i imprès i s’ha realitzat un extracte normatiu per a la pràctica del busseig a Catalunya.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES