El projecte “Volverás a casa” comença la seva singladura

10 maig 2022 Activitats i Esdeveniments

Divendres passat, 6 de maig, es va llançar al mar des del Club l’escultura “ENTE” protagonista del projecte VOLVERÁS A CASA. Sense propulsió, bressolant-se sobre les onades cap a una destinació incògnita, el prototip ja ha recorregut 90 km impulsat per vents i corrents i ja ha arribat a aigües internacionals.

Aquesta escultura flotant, que té l’origen en el projecte artístic “En Expansión”, obra de l’artista Guillermo Basagoiti Brown, juntament amb l’antropòloga Sana López Abellán, està equipada amb una tecnologia capaç de registrar el seu periple sobre el mar i transmetre’l en temps real. Per això ha comptat amb la col·laboració d’un equip tècnic que ha dissenyat una arquitectura IoT (internet de les coses) que transmet la posició de l’escultura i les condicions ambientals al lloc web del projecte (www.volverasacasa.com), emmagatzemant en un disc dur totes les dades i imatges recollides per ser posteriorment processades i publicades com a part del projecte.

TORNARÀS A CASA és un projecte poètic, estètic i actual, integrador d’històries reals de migració en un imaginari artístic plasmat sobre el mar.


www.volverasacasa.com
sana@guillermobasagoiti.com
+34 606 14 47 10

VEURE TOTES LES NOTÍCIES