Festa de Santa Llúcia a l’Estartit

23 novembre 2023 Activitats i Esdeveniments
SANTA LLÚCIA 2023

Santa Llúcia 2023

El pròxim dimecres 13 de desembre, l’Estartit celebrarà la Festa de Santa Llúcia 2023. Segons la llegenda, es diu que a Santa Llúcia li van arrancar els ulls, una creença que pot venir del seu nom Lucis Via (camí de llum) o de la proximitat del fet al solstici d’hivern. Fent palesa la ironia natural del poble català, la santa és invocada com a patrona dels cecs i de molts oficis que requereixen una bona visió, com la de modistes, cosidores o artistes. És per això que cada 13 de desembre es commemora el martiri d’aquesta noia a diferents poblacions del territori català. A l’Estartit hi trobareu una gran varietat d’activitats per a tota la família.

La Festa de Santa Llúcia a l’Estartit s’estendrà del 9 al 17 de desembre de 2023. Aquesta festivitat donarà el tret d’inici a la temporada nadalenca amb activitats lligades amb el Nadal. Durant aquests dies, a l’Estartit es respirarà ambient nadalenc, amb la inauguració del pessebre, l’arbre dels desitjos, concursos i cançons tradicionals pròpies de Nadal.

El Llibre de Santa Llúcia

El mateix dimecres, a les 12 h del migdia, es durà a terme la presentació de la nova edició del Llibre de Santa Llúcia. Un Llibre que, any rere any, recull i il·lustra les principals informacions que han estat notícia a la vila els darrers dotze mesos. Des del Club, volem encoratjar la nostra comunitat a comprar el Llibre de Santa Llúcia amb la intenció de col·laborar amb el poble i les seves entitats. El Club Nàutic Estartit també hi contribueix mitjançant la inserció d’una felicitació de Nadal.

Santa Llúcia 2023

Aprofitem aquest article per informar que el dimecres 13 de desembre, les oficines del Club Nàutic Estartit romandran tancades. Per altra banda, el servei de marineria de guàrdia estarà actiu per a qualsevol necessitat o urgència que pugui sorgir.

Bona Festa de Santa Llúcia a tothom!

VEURE TOTES LES NOTÍCIES