Festa Pirata 2016

30 setembre 2016 Activitats i Esdeveniments

Els dies 23, 24 i 25 de setembre s’ha celebrat a l’Estartit la Fira Pirata i Corsaris a les Illes Medes.

Des del segle XVI, els pirates assetjaven les nostres costes. Les Illes Medes van ser refugi de pirates de tota mena, especialment barbarescos. A la Meda Gran, els Cònsols de Torroella hi van fer construir una torre de guaita. Més endavant, l’Ordre del Sant Sepulcre hi edificà un monestir. Des de la Meda, els pirates dirigien els seus atacs cap a terra ferma. Els masos de la plana van aixecar les seves torres de defensa per protegir-se d’aquests atacs.

Aquests dies, estartidencs i visitants rememoren aquells temps difícils, amb una mica de fantasia, a la Fira Pirates i Corsaris a les Illes Medes.

Espectacles, animacions, cercaviles i actuacions pirates, desembarcament, tallers, mercat artesà, visites guiades i exposicions. Un munt d’activitats per gaudir en família!

El Club hi ha participat diumenge 25 amb un taller de nusos a la Plaça del Port i sortides guiades amb embarcacions de vela lleugera (Raquero). Es va muntar un circuit de 3 boies, on es feia un recorregut amb la finalitat de trobar el tresor (caramels per els nens participants). També es va obsequiar a tothom amb mocadors pirates.

Ha estat una excel·lent jornada, amb una gran afluència de públic i prop d’un centenar de participants.

Us esperem a tots l’any vinent!!

VEURE TOTES LES NOTÍCIES