La Gemma Ferrés disputa la XXVIII Vila de Palamós Optimist Trophy – 12th Nations Cup

23 febrer 2017 Regates

La Gemma Ferrés de l’Equip d’Optimist del Club ha participat a la XXVIII International Vila de Palamós Optimist Trophy, celebrada a Palamós del 16 al 19 de febrer

Un any més el Club Nàutic Costa Brava ha estat l’encarregat d’organitzar la International Vila de Palamós Optimist Trophy – 12th Nations Cup. Es tracta de la segona regata internacional més nombrosa del món i amb vaixells de la mateixa classe per darrere de la International Meeting Garda (Itàlia).

L’edició d’enguany, la 28ena, ha comptat amb la participació de 550 joves regatistes, provinents de 28 països d’arreu del món. Regatistes que han triat la regata gironina com a classificatòria pels equips que participaran al Mundial i Europeu 2017.

A més, la regata tanca un any més el circuit Optimist Excellence Cup, que ha passat per Vigo, Las Palmas i Torrevella. A Palamós quedarà definit el podi d’aquest circuit promocionat per AECIO (Associació Espanyola Classe Internacional Optimist).

El divendres dia 17 es donava el tret de sortida a la competició. Unes óptimes condicions, vent de component sud, sud-oest d’entre 7 i 10 nusos d’intensitat, van permetre que es poguessin disputar tres proves.

La segona jornada quedà en blanc després que el vent fallara. Els diferents Comités de Regata sortiren a l’aigua, però la suau brisa que va arribar a bufar en certs moments amb prou feines superava els 2-3 nusos d’intensitat.

El darrer dia de competició es van poder navegar tres proves més amb un vent de component nord que va oscil·lar entre els 7 i 10 nusos d’intensitat.

Per tant, el còmput final fou de 6 proves i 1 descart.

Pel que fa als resultats, el vencedor absolut de la prova fou l’Alberto Morales del Real Club Náutico Arrecife. La Gemma Ferrés finalitzà en la posició 513. Un bon resultat si tenim en compte que ha estat la seva primera regata internacional.

Un cap de semana molt intens, on va navegar molt millor diumenge i on va obtenir també uns millors resultats.

Sens dubte una gran experiència per la jove regatista.

gemma ferres optimist

regata optimist trophy palamos

dia 18 barcos platja

VEURE TOTES LES NOTÍCIES