Els guanyadors de la regata Interclubs Empordà 2019 són…

02 novembre 2019 Regates

 

El diumenge 27 d’octubre finalitzava la XVIII edició de la regata Interclubs Empordà. Ha estat després de quatre fases amb vuit dies de competició i vuit proves amb la Costa Brava Nord i el litoral del sud de França com a teló de fons. El Club Nàutic Estartit ha estat l’amfitrió d’aquesta última etapa, que ha comptat amb la participació de 23 embarcacions.

La boira

Si la jornada de dissabte les mànigues s’havien d’aplaçar pel retard de l’entrada del vent, el diumenge, la boira marcava el compàs de la regata. Primer obligava a posposar la sortida a l’aigua novament i després, quan ja s’havia aconseguit posar en marxa la novena màniga, va tornar a tancar-se sobre la flota. La manca de visibilitat ha motivat que el Comitè de Regata anul·lés la prova definitivament.

L’Oreig s’imposa en ORC

D’aquesta manera els líders de la jornada de dissabte confirmaven la seva victòria. És el cas de L’Oreig (Archambault A35) de Martí Gelabert del CN Port d’Aro, guanyador de la categoria ORC. Això si, només amb un punt d’avantatge sobre el segon classificat, el Wave (Grand Soleil 44) de Craig Clark del CN Estartit. El bronze ha estat per Meltem (Dufour 34 Performance) de Laurent Sagols del CN Banyuls.

Entre la flota més nombrosa, la RI, s’ha alçat guanyador el Lone (IMX 38 QB) de Ramon Garriga del CN Port d’Aro seguit del Loch Lomond (Jeanneau Sun Fast 36 FE) de Jordi Iglesias del CV Golfus i Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava.

Karma venç entre els HN

Amb tres victòries parcials, el Karma (Pogo 850) de Veronique Raffy de Saint Cyprien confirma l’or de la divisió HN. El segon lloc ha estat per Pitalugue (Suspens) de Christophe Cottin del CN Banyuls i el tercer, per Matifou 3 (Attalia) d’Olivier Caucat del CN l’Escala.

Tot i la seva absència en aquesta última fase, el 102 Sud (Bénéteau First 34.7) de Gerard Marín i Vicenç Batlle del CN l’Escala s’han proclamat campions de la categoria Rally. Els separa només un punt dels segons, la tripulació del J70 del CN l’Escala liderada per Marc Verdaguer. En tercer lloc és pel Joker (Cork 1720) de Cristian Baille del CV Golfus.

El premi al millor classificat Vintage ha estat pel Loch Lomond de Jordi Iglesias, una embarcació de 1994.

Premis especials

Tots ells recollien els seus guardons en una cerimònia que tenia lloc al Club Nàutic Estartit al voltant de les 15:30 hores i que va comptar amb la presència de Jordi Ponjoan, president del club amfitrió; Paco Muñoz, president del CV Golfus i Pere Sala, vocal de creuer de la junta directiva del CN l’Escala.

L’acte va servir per entregar també una sèrie de reconeixements especials. El Club Nàutic Port d’Aro s’enduia una placa per ser el Club amb millor puntuació acumulada pels seus representants. Pel que fa al club amb més participació, el desempat entre el Club Nàutic l’Escala i el Club Vela Golfus es resolia a favor dels últims pels seus millors resultats. Finalment, la familia que conforma la tripulació del Lone recollia la placa al Mèrit Esportiu.

Una iniciativa conjunta

La regata Interclubs Empordà és una iniciativa conjunta del CV Golfus – Empuriabrava, el GEN Roses, el Club Nàutic Port de la Selva, el Yacht Club Argelès, el Club Nàutic l’Escala i el Club Nàutic Estartit. Creada amb l’objectiu de difondre la vela de creuer a la Costa Brava, aquesta regata ha estat possible gràcies al patrocini de Nautamarine i el Grup Terraza. A més, ha comptat amb la col·laboració de Sailingworks, Port de Roses, Marina Empuriabrava, la Federació Catalana de Vela, Helly Hansen i la RANC.

L’edició que conclou avui ha reunit a una trentena de tripulacions procedents de diferents ports del litoral gironí i el sud de França.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES