Ignacio Medina exposa les seves obres al Club

23 agost 2023 Activitats i Esdeveniments
Ignacio Medina

L’art forma part de la cultura del Club Nàutic Estartit, tant és així que el Club posa a disposició una part de les seves instal·lacions per a realitzar exposicions temporals. Aquesta setmana s’ha iniciat l’exposició d’Ignacio Medina, les obres del qual encaixen a la perfecció amb l’entorn marítim del Club.

Les obres d’Ignacio Medina

Les peces de Medina se centren en la representació artística de peixos i mol·luscs. El veritable tret distintiu de les seves obres és la seva habilitat per combinar elements naturals -peixos- amb materials industrials -ferro oxidat-. Aquesta fusió de pols oposats dona lloc a peces úniques que es podran visitar al Club al llarg d’aquests pròxims mesos.

L’artista sempre ha sentit una atracció pel ferro, gaudeix del procés d’oxidació i rovellament del material. Cada tipus de ferro reacciona diferent, i aquesta variabilitat és un dels trets que l’impulsa a continuar experimentant amb aquest material. L’evolució de la tècnica és evident; i recentment ha decidit introduir la fusta reciclada a les seves creacions.

El procés creatiu

El procés creatiu de Medina s’inicia amb la captura de fotografies de peixos i mol·luscos que l’atrauen estèticament. Les fotografies són impreses en un teixit especial que permet a l’artista intervenir-les fins a aconseguir un efecte desgastat inconfusible en la seva obra. La peça artística es finalitza amb la integració de la fotografia manipulada a la base de ferro o fusta.

Tot i que només fa dos anys que Ignacio Medina va endinsar-se al món artístic, la seva visió de futur se centra a poder crear peces més grans i impactants. Pels amants de l’art i del mar, aquesta és una oportunitat única per descobrir la unió del món submarí amb el món industrial. Ignacio Medina freqüentarà l’exposició per tal que els visitants puguin connectar i compartir sensacions amb ell. Si desitgeu entrar en el món artístic de Medina, podeu visitar el seu perfil d’Instagram, on comparteix talls del seu procés creatiu i resultats finals.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES