L’Equip d’Optimist i Europas participen a la XXVII Carnaval Race

24 febrer 2015 Regates

El passat cap de setmana, 20 i 21 de febrer l’Equip d’Optimist i Europas es van desplaçar fins al Club Nàutic Port d’Aro per disputar la XXVII Carnaval Race, on s’esperava una alta participació, ja que aquesta prova estava oberta per les classes Optimist, Europa, 420, Làser i Patí a Vela.

En total s’hi van aplegar unes 300 embarcacions de totes les classes.

Els nostres representants van ser:

Optimist: Dani Pinar i Ferran Garcia (entrenador)

Europas: Sergi Perez, Patricia Figuerola, Miquel Salazar, Lluïsa Puig, Oriol Piña, Marta Plaja, Oscar Pijoan, Salvi Borrat i Robert Ponjoan (entrenador).

Dissabte les condicions van ser molt dolentes. S’esperava que entres una Tramuntana molt forta per la tarda, cosa que feia que l’organització estigues molt pendent de les previsions meterològiques. Però aquesta Tramuntana forta no va arribar, al menys dissabte.

El que els nostres regatistes es van trobar va ser pluja, un vent molt variable amb rodades de més de 20º per banda, onada creuada i molt poca intensitat de vent (màxim 12 nusos). Aquestes condicions van fer molt dificil la navegació a vela.

Els Optimist van poder disputar 2 proves valides.

En Dani a la 1º prova va fer un BFD (Black Flag Desqualificate, Desqualificat per sortida prematura amb bandera Negre) i a la 2º només va poder assolir un 69è. Amb aquest 2 resultats acabava el dia en 73ena posició, d’un total de 78 participants.

Els Europas només van poder acabar 1 prova valida. La 2ona estava en marxa però el Comitè de Regates la va haver d’anul·lar per una rolada molt forta. Els nostres regatistes ocupaven les primeres posicions en el moment de l’anul·lació.

El dia acabava amb els següents resultats:

Sergi , 3er.

Oscar 6è.

Miquel, 7è.

Salvi, 15è.

Patricia, 16ena.

Oriol, 22è.

Lluïsa, 34ena.

Marta, 49ena.

D’un total de 55 participants.

Diumenge el parte donava Tramuntana molt forta. Es va complir. A les 11:00h, hora prevista d’inici de les proves, hi havien 26-28 nusos sostinguts i 34 nusos de ratxa màxima. Condicions innavegables.

Així que el Comitè organitzador va decidir que s’acabava la regata. Així que els del dia anterior quedaven com a definitius.

A les 12:00h va tenir lloc l’entrega de premis.

En Sergi Perez de l’Equip d’Europas, va pujar al podi per recollir la medalla de 1er. masculí i 3er de la general.

Veient la complexitat de la regata i sobretot les proves disputades el dissabte, cal dir que els nostres regatistes van fer molt bona feina.

Moltes felicitats a tots!!!

 

Classificació Optimist

Classificació Europas

 

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES