La Fundació Philippe Cousteau Unió dels Oceans instal·larà la seva seu científica mundial a Torroella i l’Estartit.

23 febrer 2023 Activitats i Esdeveniments

El projecte, que veu la llum després d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit i la Fundació Mascort, es presentarà en un acte el pròxim 28 de febrer al Museu de la Mediterrània.

Nascuda l’any 1999, la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” s’inspira en el llegat de Philippe Cousteau, fill del conegut oceanògraf francès Jacques Cousteau. Entre els seus objectius hi ha la conservació del medi ambient i la biodiversitat marina, el desenvolupament sostenible, la cooperació internacional, la lluita contra la contaminació de la mar, i la formació integral marítima juntament amb l’impuls de la cultura de la mar.

Les instal·lacions de la Fundació, ubicades a l’entrada d’Estartit, comptaran amb aquaris d’aigua marina de gran capacitat per a la conservació i la reintroducció d’espècies en perill, laboratori de biologia marina i anàlisi i control de les aigües portuàries dels principals ports europeus.

No dubtem que el compromís del Club Nàutic Estartit respecte a la protecció del medi ambient i la biodiversitat serà també un element de col·laboració amb les activitats de la Fundació.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES