VI edició de la regata Vela Clàssica Costa Brava amb rècord de participació

10 juny 2023 Regates

El passat cap de setmana va tenir lloc la sisena edició de la regata Vela Clàssica Costa Brava en què van participar fins a tretze embarcacions de les categories de Clàssics, Època i Esperit de tradició, fet que suposa un rècord de participació en aquesta prova ja consolidada al calendari del Trofeu Mare Nostrum.

Les condicions meteorològiques van permetre disputar fins a quatre proves, totes costaneres, al voltant de la badia de Pals i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Cada dia de competició, el vent de Xaloc (SE) d’entre 7 i 15 nusos, el tradicional vent tèrmic, es va presentar amb puntualitat a la cita.

La regata es dividia en dues flotes, la flota d’embarcacions Clàssiques i d’Època i la flota d’Esperit de Tradició. Totes dues realitzaven el mateix recorregut, però amb menor distància per a les embarcacions de la categoria Esperit de Tradició.

El primer dia de proves, el Comitè de regates va decidir fer un recorregut de 12 milles per als Clàssics i de 9 milles per a la classe Esperit de Tradició. El guanyador de la primera prova va ser el Sea Fever, d’Enric Curt i el 5es, d’Àngel Joaniquet, respectivament.

El segon dia es van navegar dues proves, una llarga, amb el mateix recorregut que el primer dia, i una curta, de 9 milles per als Clàssics i 6,5 per als Esperit de Tradició, que consistia a anar a buscar una boia a l’alçada de la platja de Pals i tornar a Estartit envoltant les Illes Medes per babord.

El darrer dia, el vent es va fer esperar una mica més, però va permetre disputar la prova prevista. En aquest cas, els participants van utilitzar les balises cardinals de les Medes per fer un recorregut per darrere de les Medes des de la Platera fins a cala Montgó, amb un total de 12 milles per als Clàssics i 8 per als Esperit de Tradició.

Al final de les proves es va realitzar el lliurament de trofeus als vencedors. Cal destacar el bon ambient generat per tots els participants i la professionalitat demostrada pel personal del Club tant per part de l´equip organitzador de la regata com per l´equip de marineria y del Bar-Restaurant.

Classificació final Clàssics i Època:
Alamran New York – Manel López
Sea Fever – Enric Curt
Emeraude – Vittorio Cavazzana
Classificació Esperit de Tradició
5es – Angel Joaniquet
U-O Lourdes – Martí Freixas
Tabarly – Ignacio Sentís

Més informació i classificacions a l’enllaç:

https://regates.cnestartit.com/es/default/races/race/text/vi-vela-classica-costa-brava-es

VEURE TOTES LES NOTÍCIES