L’Emeraude i el Seraphim, vencedors de la 3a edició de la regata Vela Clàssica Costa Brava

19 juny 2019 Regates
III Vela Classica Costa Brava_emeraude

En Vittorio Cavazzana, amb la seva embarcació Emeraude; i en Jorge Masllorens, amb el Seraphim; es van coronar com a guanyadors de la tercera edició de la regata Vela Clàssica Costa Brava.

La competició va tenir lloc del 13 al 16 de juny i ha comptat amb la col·laboració de la RANC, AEBEC, l’EMD de L’Estartit i Estació Nàutica L’Estartit – Illes Medes. Agrair també a Banco Mediolanum la seva col·laboració com sponsor de l’esdeveniment.

El campionat ha comptat amb la participació de 8 embarcacions.

Dijous dia 13 va ser un dia de confirmació d’inscripcions i mesurament. A la tarda, i per concloure la jornada, va tenir lloc l’acte inaugural a la Seu Social del Club. L’acte fou presidit pel President del Club, el Sr. Jordi Ponjoan del Molino i el Secretari de Classe de l’AEBEC, el Sr. Leonardo Garcia.

Pel que fa pròpiament a la competició, cada dia es va navegar una prova, menys divendres, que no se’n disputà cap, per falta de vent.

El primer dia de competició, i després d’haver esperat 2 hores a terra es donava el tret de sortida a la prova. Una sobtada pujada del vent fins a 30 nusos amb una posterior davallada del vent fins a zero nusos va fer que el Comitè de Regata anul·lés la prova.

El segon dia de competició es va sortir a l’hora, i un cop començada la prova es va haver de suspendre momentàniament per la falta de vent. Una estona després es va poder reprendre, finalitzant un recorregut de 7 milles amb un vent de gregal d’uns 15 nusos.

I, diumenge, el darrer dia de competició es va sortir a l’hora i es va navegar amb un vent de gregal d’uns 12 nusos d’intensitat. Recorregut costaner de 6,5 milles.

Durant tot l’esdeveniment van tenir lloc multitud d’actes socials. Cada dia es va servir un esmorzar tipus bufet lliure a la Seu Social del Club. Es va instal·lar un village al Moll Central, on estaven ubicades les embarcacions participants. Un cop a terra, els participants podien prendre un refrigeri i també dinar. Dissabte a la nit es va celebrar un sopar de regata servit pel restaurant del Club, i ja per concloure va tenir lloc una cantada d’Havaneres i es va servir “cremat” per a tothom.

L’entrega de trofeus va tenir lloc a les 16 hores a la Seu Social del Club, on tothom va poder degustar unes pastes dolces de la Pastisseria Brugués i Cava. L’acte fou encapçalat pel President del Club Nàutic Estartit, el Sr. Jordi Ponjoan del Molino, el Secretari de Classe de l’AEBEC, el Sr. Leonardo Garcia, i el Vicepresident de la Federació Catalana de Vela, el Sr. Josep Mª Isern.