L’Oriol Piña es proclama Campió absolut de la 42ena Christmas Race

04 gener 2018 Regates
regata_christmas_race_Palamos_podi_masculi_classe_europa

L’Oriol Piña es proclama Campió absolut, de la classe Europa, en la 42ena edició de la Christmas Race, celebrada a Palamós

L’Equip d’Europes del Club ha participat, un any més, a Christmas Race celebrada a Palamós del 17 al 22 de desembre. Es tracta d’una regata internacional de classes olímpiques i juvenils de la ISAF, que ha comptat amb la participació de 335 embarcacions.

L’edició d’enguany, la 42ena, arrancava amb un front de núvols que no permetien l’entrada del vent, condicions que van impedir que la flota s’estrenés, havent-se de quedar a terra.

La segona jornada fou excel·lent pel Club, ja que l’Oriol Piña finalitzava primer, després de realitzar un segon i dos primers. El seguien el català Marc Arrufat (CN El Balis) i l’alemany Maurice Oster (NRV).
El vent bufà de component Nord, amb roles del Nord-Est entre 18 i 25 nusos d’intensitat, que va permetre que es poguessin celebrar totes les proves previstes en les 11 classes participants.

La tercera jornada va estar marcada per unes condicions de vent extremes. De l’absència inicial de vent fins passat el migdia, passant pel fort vent de tramuntana que bufà al finalitzar la jornada, arribant a ratxes de 30 nusos i onades de més de dos metres, la qual cosa va provocar nombroses bolcades i ruptures. Totes les classes disputaren una prova, excepte la 49er, que no en va disputar cap. L’Oriol Piña perdia el lideratge de la competició al fer un DNC, però la Patrícia Figuerola finalitzà tercera.

La quarta jornada va servir per determinar quines deu tripulacions de les classes olímpiques disputarien la Medal Race i en les no olímpiques per definir las primeres posicions de cara a la jornada final.

En Marc Arrufat (CN El Balís) arribava líder a la última jornada amb l’Oriol Piña trepitjant-li els talons, a un sol punt.
El vent bufà del Nord Nord-Est entre 18 i 24 nusos d’intensitat.

La jornada final va tenir tot tipus de condicions de vent, tant pel que fa a la intensitat arribant a algunes àrees als 40 nusos i en altres amb prou feines als 5, com pel que fa a la direcció, passant de Nord a Sud.

Pel que fa als resultats, finalment victòria de l’Oriol Piña, seguit a dos punts d’en Marc Arrufat (CN El Balis). Pel que fa a les fèmines, la Patrícia va finalitzar 11ena de la general i 2ª Femenina i la Lluïsa Puig, 12ena de la general i 3a Femenina.

Uns magnífics resultats, que són fruit del bon treball dut a terme durant la  temporada, de la constància i dedicació de cadascun d’ells.

De 45 participants, els nostres van quedar en les següents posicions:

1 – Oriol Piña, 1er Sub-20 M

10 – Isaac Vilà

11 – Patrícia Figuerola, 2ª F

12 – Lluïsa Puig Moner, 3ª F

30 – Arnau Burgos

38 – Mateu Gutiérrez

Felicitats a tot l’equip ¡¡!

42 Xmas race Palamos_podi femeni

25994565_1755006361188934_5828581273043033050_n

VEURE TOTES LES NOTÍCIES