Sara Ayats i Joan Pla, regatistes del Club, a l’Open Week i Mundial Classe Europe

01 agost 2023 Regates

Al llarg d’aquest últim any, l’equip d’Europes del Club Nàutic Estartit ha participat en el circuit de regates nacionals amb l’objectiu de classificar-se pel mundial. El circuit en qüestió constava de tres regates: el Campionat d’Espanya 2022 celebrat al Club Nàutic Estartit -setembre 2022-, la Christmas Race Palamós -desembre 2022- i la Copa d’Espanya a Los Alcázeres, Múrcia -abril 2023-.

Participació del Club a l’Open Week i al Mundial Classe Europe

Del 4 al 14 de juliol es va celebrar l’Open Week i el Mundial de la Classe Europe al Vallensbaek Sejlklub, Dinamarca. L’Open Week és la regata prèvia al mundial que serveix com a preparació i, també, com una oportunitat més pels regatistes que no aconsegueixen classificar-se pel mundial durant la temporada. El campionat va reunir gairebé un centenar de regatistes de tretze països diferents. La participació del Club a l’Open Week i al Mundial Classe Europe va ser gràcies a la representació de la Sara Ayats i en Joan Pla. Ambdós, esportistes de disset anys i navegant amb el Club Nàutic Estartit des de fa set i nou anys, respectivament.

Durant la competició, els regatistes es van trobar amb condicions de vent molt variables, les quals van permetre la realització de set proves a l’Open Week i vuit proves al Mundial. Pel que fa a la regata classificatòria, les condicions de vent van ser dures. Els participants es van enfrontar a un fort vent, provocat per una borrasca, que va posar a prova tota la flota. Amb relació al Mundial, el vent va ser menys intens i variable, amb rolades freqüents que van condicionar la regata. El primer dia de Mundial, no es va poder disputar cap prova per la manca de vent i l’últim dia les condicions van tornar a ser complicades degut al poc vent.

Participació del Club a l'Open Week i al Mundial de la Classe Europe

Resultats

Quant a resultats, el Club destaca l’actuació de la Sara Ayats, qui després d’aconseguir classificar-se a l’Open Week, va finalitzar en 23ª posició de la categoria femenina fent una prova entre el TOP10. Reconèixer també els esforços d’en Joan Pla, que tot i no assolir la classificació pel Mundial, va aprofitar l’experiència per seguir millorant.

Els guanyadors absoluts van ser la danesa Anna Livbjerg -nou vegades campiona del món- i en categoria masculina Andreas Svensson. A més, es destaca l’actuació de l’equip espanyol, que va proclamar-se subcampió del món en la regata per equips, Nations Cup.

Aquest estiu, l’equip d’Europes està entrenant per preparar amb entusiasme la pròxima temporada. Amb determinació i dedicació, els membres de l’equip treballen en la seva millora per assolir grans èxits en les properes competicions.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES