Plans per gaudir de la Costa Brava durant la Setmana Santa

23 març 2024 Costa Brava

 

Les vacances de Setmana Santa són sinònim de temps per nosaltres mateixos i, per tant, de fer petites escapades per relaxar-nos i fer plans per gaudir de la Costa Brava durant la Setmana Santa.

Per això, sense cap mena de dubte, passar la Setmana Santa a la Costa Brava promet ser una experiència d’allò més enriquidora gràcies a la tradició, la cultura de mar i la tranquilitat que ofereixen tots els paisatges que la conformen. Des de muntanyes majestuoses, platjes, cales i miradors fins a ruines romanes i gregues.

Per aquesta raó, et presentem dos plans ideals per gaudir al màxim d’aquests dies de primavera i de connectar plenament amb la natura.

 

Els Camins de Ronda i les seves fabuloses vistes

 

Els camins de Ronda són ideals per practicar una mica d’esport durant la Setmana Santa, acompanyats de les fabuloses vistes del litoral gironí, on el blau intens del mar combina amb el verd dels pins que, cal a dir, proporcionen ombra a bona part de cada caminet! Aquí us deixem tres propostes ben diferents:

Platja de Pals – Aiguafreda – Sa Tuna. Aquest tram és de 5’3 km, uns 50 minuts aproximadament. És força fàcil, tot i que hi ha algunes escales i s’ha de caminar uns metres per asfalt. Primer de tot es troba Cala Moreta, seguidament la platja de Sa Riera. Després de caminar uns metres per asfalt s’arriba a Aiguafreda i, finalment, a Sa Tuna.

 

 

Platja d’Aro – Sant Antoni de Calonge – Palamós. Un tram de 4 hores. Es passa per la Cala Rovira, Sa Cova, Cala Belladona, la de Cap Roig, etc.  i just abans d’arribar a Sant Antoni de Calonge, es veu la Torre Valentina. A  partir d’aquí, es recorre tota la platja gran fins arribar a Palamós.

 

 

Palamós-Calella de Palafrugell. És de 10’6km i la durada és de 6 hores aproximadament. En aquesta etapa podem gaudir de Cala Castell, Cala Estreta, etc. i dels jardins de Cap Roig on cada estiu es celebrra un famós festival de música.

 

 

 

Les Illes Medes, la destinació per excel·lència dels capbussadors

 

Els amants del fons marí sabem que la temporada de submarinisme comença amb la Setmana Santa i no es tanca fins passat l’estiu! També sabem que la Costa Brava és una de les millors destinacions d’immersió al Mediterrani.

La nostra zona té una gran varietat de fauna i flora, zones de relleu irregular, parets escarpades, sensacionals fons rocosos i les espectaculars Illes Medes de reserva natural.

Ara bé, si no t’atreveixes a capbussar-te, també pots gaudir d’aquest entorn amb activitats com les excursions guiades amb kayak o les excursions amb veler per les Illes Medes.

 

 

A més, si a aquests dies volem sumar-li les tradicions de la nostra terra, tampoc no ens podem oblidar de les rutes dels brunyols i de la processó de Verges!

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES