Regulació del fondeig a l’àmbit marí del Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes

05 agost 2022 Sostenibilitat

En aquests darrers anys, i per tal de protegir les àrees amb presència de posidònia i la biodiversitat dels fons marins de la nostra costa, el Parc Natural del Montgrí ha endegat un projecte de regulació del fondeig en determinades cales de la costa del Montgrí. A les zones ja existents – Illes Medes i Cala Montgó – on l’ús de les boies és de pagament, s’han afegit les cales Pedrosa, Ferriol i Falaguer, en aquestes tres darreres el fondeig és gratuït i només està permès entre la sortida i la posada del sol.

Des de l’any passat, el Club facilita el tràmit per obtenir els abonaments anuals als socis i transeünts d’estada anual que ho desitgin amb un descompte addicional sobre el preu tarifat pel Parc. Només cal que us dirigiu a l’oficina principal per fer el tràmit.

 

Normativa de fondeig a les Illes Medes

La zona disposa de boies vermelles/taronges i blanques destinades a usuaris particulars. Les boies vermelles/taronges estan destinades a embarcacions de fins a 9 metres d’eslora i les blanques a embarcacions de 9 fins a 16 metres d’eslora. El servei de vigilància i cobrament és actiu entre els mesos d’abril a octubre.

Normativa de fondeig a Cala Montgó

Durant la temporada d’estiu la cala està delimitada en diverses zones amb diferents boies de senyalització:

      • 11 Grans boies grogues amb un creu delimiten la zona on està prohibit fondejar amb àncora.
      • Unes boies grogues, més petites, situades al fons i als laterals de la cala, delimiten la zona de bany on està prohibit l’accés a embarcacions.
      • 90 boies vermelles, situades dins de la zona de posidònia, per a embarcacions d’esbarjo
      • 8 boies grogues per a embarcacions de centres de submarinisme i d’ús compartit.

Normativa de fondeig a cala Ferriol

      • 3 grans boies grogues amb una creu, dues al nord i una al sud, assenyalen l’inici de la zona de posidònia a l’entrada de la cala.
      • 15 boies taronges gratuïtes, situades a la zona de posidònia, estan disponibles per al fondeig d’embarcacions de fins a 9 m d’eslora.
      • 1 boia groga destinada a l’ús preferent de centres de submarinisme i ús compartit.

Normativa de fondeig a cala Pedrosa

      • 2 grans boies grogues amb una creu, dos al nord i una al sud, assenyalen el camp de posidònia a l’entrada de la cala.
      • 13 boies taronges gratuïtes, situades a la zona de posidònia, disponibles per al fondeig d’embarcacions de fins a 9 m d’eslora.
      • 1 boia groga destinada a l’ús preferent de centres de submarinisme i ús compartit.

El Cargol de l’Escala

El fondeig lliure a El Cargol de l´Escala no està permès entre els mesos de juliol a setembre i s´ha habilitat un camp de boies d´ús diürn i gratuït per a embarcacions de fins a 12 m d´eslora.

      • 16 boies blaves per a embarcacions de fins a 8 m d’eslora
      • 4 boies blaves per a embarcacions de fins a 12 m d’eslora

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES