En Salvi Borrat i en Sergi Pérez, 1er i 2on classificats, a la 29ena Setmana Catalana de Vela

27 abril 2016 Regates
salvi borrat i sergi perez 29 setmana catalana de vela

En Salvi Borrat i en Sergi Pérez, primer i segon classificat, en la 29ena Setmana Catalana de Vela, celebrada al CN Cambrils

La localitat tarragonina de Cambrils acull, per tercer i últim any consecutiu, la 29ena Setmana Catalana de Vela. Regata organitzada pel Club Nàutic Cambrils, per delegació de la Federació Catalana de Vela, que es divideix en dos caps de setmana. Els dies 23 i 24 d’abril han tingut lloc les regates de vela lleugera (classes: Làser 4.7, Làser Radial, Làser Standard, Europa, 420, 29er i Catamarà), i el 30 d’abril i 1 de maig es disputaran les de vela de creuer (J-80) i Optimist.

Del Club Nàutic Estartit s’hi han desplaçat 8 regatistes de l’Equip d’Europes: en Sergi Pérez, l’Oscar Pijoan, l’Arnau Burgos, l’Oriol Piña, la Patricia Figuerola, la Lluïsa Puig, l’Isaac Vilà i en Salvi Borrat. Entrenador: Robert Ponjoan.

L’edició d’enguany comptarà amb la participació d’uns 300 regatistes (129 el primer cap de setmana), provinents de 26 Clubs de tot l’Estat Espanyol.

Un vent de garbí, força intens, ha inaugurat la 29ena Setmana Catalana de Vela. Malgrat fer-se esperar, bufà fort, podent-se completar 3 proves per cada classe. A les 14h entrava un garbí de 12 nusos d’intensitat que permetia fer la 1a prova del dia. Des de llavors, arribant als 22 nusos, s’anaren succeint les 4 previstes, esdevenint una delícia pels regatistes, que van demostrar la seva vàlua. Passades les sis de la tarda, les tripulacions tornaven a terra i reposaven forces amb uns fideus rossos preparats per la Confraria de Pescadors de Cambrils.

La jornada de diumenge va estar marcada també pel fort vent i la mar plana. Un vent inestable de component nord-oest d’entre 8 i 20 nusos d’intensitat que va permetre que es disputessin 3 proves més, amb la qual cosa, el còmput total de proves va ser de 6, i un descart.

Pel que fa als resultats, felicitar un cop més a tot l’Equip, per l’esforç i excel·lent nivell demostrats.

Durant els dos dies de competició, les primeres posicions de la classificació han estat disputadíssimes entre en Sergi Pérez i en Salvi Borrat (dos dels més veterans de l’Equip del Club) i l’Alejandro Pareja del RCN Torrevieja. Finalment, en Salvi s’ha proclamat campió, seguit d’en Sergi (que dissabte finalitzà líder) i en 3er lloc l’Alejandro.

De la resta d’integrants de l’equip, destacar la 4a posició de l’Oscar Pijoan i la 6a de l’Isaac Vilà i 1er juvenil. L’Oriol Piña ha acabat 11è i l’Arnau Burgos 19è.

En noies, la Patricia Figuerola i la Lluïsa Puig, han fet una molt bona regata, concloent 8ena i 1a juvenil, i 15ena, respectivament.

MOLTES FELICITATS A TOTS!!

15 12

VEURE TOTES LES NOTÍCIES