En Sergi Pérez i l’Oriol Piña finalitzen 2on i 3er en l’International Grand Prix Vila de Blanes 2017

19 gener 2017 Regates

En Sergi Pérez i l’Oriol Piña finalitzen en segon i tercer lloc en l’International Grand Prix Vila de Blanes 2017

Del 2 al 5 de gener s’ha celebrat a la localitat de Blanes la clàssica Internacional Grand Prix Vila de Blanes’17. Regata internacional per a les classes 420 i Europe, i alhora també Campionat de Catalunya pels 420.

Es tracta d’una regata internacional organitzada pel CV Blanes, la RFEV i la FCV, que ha comptat amb la participació de 63 regatistes, provinents de cinc països comunitaris.

Del Club s’hi van desplaçar vuit regatistes: Sergi Pérez, Òscar Pijoan, Nina Mir, Arnau Burgos, Oriol Piña, Patricia Figuerola, Lluïsa Puig i en Quim Aragonés.

El trofeu va engegar de la millor manera. Es van completar 3 proves a partir del migdia amb vents de component Sud-Oest, de 14 a 18 nusos d’intensitat. L’Oriol Piña acabà 3er, darrera dels nòrdics Erik Lemander (Suècia) i Niklas Toroi (Findlàndia).

Pel que fa al segon dia de competició, es completà amb tres noves proves que van facilitar el primer descart. Passaven poc més de 30 minuts de les 9 hores del matí quan les flotes van sortir a navegar amb vents de terra del 315º d’entre 9 i 12 nusos que, a mesura que s’aixecava el dia i el sol anava apareixent, van baixar a 5-8 d’intensitat.

Després de dos dies de competició, domini del suec Lenander, seguit de dos regatistes del Club, l’Oriol Piña i Sergi Pérez.

A falta de la última jornada i amb tot per decidir, es va dur a terme la tercera jornada de competició. Una altre jornada matinera que va permetre disputar tres proves més, amb vents del 230º que van anar dels 15 als 17 nusos.

Intractable el suec Lenander. No obstant això, els nostres regatistes continuaren lluitant dia a dia, prova a prova, per les primeres posicions. D’aquesta manera van completar el podi l’Oriol Piña i en Sergi Pérez.

Com era de preveure, la darrere jornada va ser decisiva per definir les posicions al Campionat de Catalunya de la classe 420 d’aquest IGPVB 2017.

Amb una jornada de vents molt canviants, amb intensitats i direccions molt variables des de primera hora del  matí, les dues últimes proves van servir per confirmar els guanyadors del Trofeu.

En la classe Europa, irrebatible el triomf d’Erik Lenander, que es va posicionar en primer lloc des del primer dia. El podi el van completar en Sergi Pérez i l’Oriol Piña, que passen per un molt bon nivell dins la classe.

En la classe 420 els guanyadors han estat els alemanys Hofmann/Leitl.

Moltes felicitats a tot l’Equip, que continua demostrant, regata rere regata, perquè és un dels més potents del país a la classe.

Les posicions finals i absolutes han estat:

2on: Sergi Pérez

3er: Oriol Piña

6è: Oscar Pijoan

9ena: Lluisa Puig

10ena: Patricia Figuerola

18ena: Nina Mir

22è: Arnau Burgos

24è: Quim Aragonés

VEURE TOTES LES NOTÍCIES