En Sergi Pérez i la Patty, campions absoluts de la 41 Gaes Christmas Race

23 desembre 2016 Regates

En Sergi Pérez i la Patricia Figuerola (Patty) es proclamen campions absoluts, de la classe Europe, en la 41ena edició de la Gaes Christmas Race

L’Equip d’Europes del Club ha disputat, un any més, la Gaes Christmas Race celebrada a Palamós del 17 al 22 de desembre. Es tracta d’una regata internacional de classes olímpiques i juvenils de la ISAF (470 M, 470 W, 49er, FX, Finn, Làser Standard, Làser Radial M, Làser Ràdial W, 29er, 420 Boys, 472 Girls i Europe), que ha comptat amb la participació de 400 embarcacions, provinents de 23 països.

L’edició d’enguany, la 41ena, arrancava amb força, amb unes condicions meteorològiques  magnifiques amb vents de nord-est d’uns 12 nusos, tot i que la previsió pels propers dies era que hi hagués un canvi radical en el temps amb l’entrada d’un temporal.

La primera jornada fou excel·lent pel Club, ja que finalitzava amb en Sergi Pérez 1er, seguit a dos punts per l’alacantí Alejandro Pareja (RCN Torrevieja) i a set del català Rafael Rabasa (CN El Balís).

La segona jornada la classe Europe va disputar una sola prova, mantenint-se líder en Sergi Pérez seguit a tres punts per l’alacantí Alejandro Pareja (RCN Torrevieja) i a onze del català Oriol Arrufat (CN El Balís).

El fort temporal de vent, pluja i onades que castigava des de dilluns la costa gironina va provocar la suspensió de la tercera jornada de regates. Vents sostinguts de 25 nusos de component nord amb ratxes de 30-35 i onades de 4-5 metres d’alçada, van fer impossible que la flota pogués sortir a l’aigua.

El quart dia de competició continuava bufant un vent de component nord nord-est de 20-30 nusos, amb  onades de 2 a 4 metres d’alçada en el camp de regata.

Les úniques classes que van navegar van ser Finn, 420 i 470. Per tant, jornada en blanc pels Europe.

L’últim dia de competició va arribar el vent (7-8 nusos), però cap al migdia. Moment en que es van posar en marxa les primeres Medal Races. Els Europe, van ser els únics que no van fer la Medal Race, navegant 3 mánigues més. Per tant, 7 proves en total i 1 descart.

Pel que fa als resultats, victòria d’en Sergi Pérez, dominador absolut de principi a fi. Tanmateix victòria de la Patricia Figuerola, i 3er lloc per la Lluisa Puig, en categoria absoluta femenina.

Uns magnífics resultats, que són fruit del bon treball dut a terme durant la temporada, de la constància i dedicació. L’equip, format per grans regatistes,  demostra regata rere regata un excel·lent nivell.

De 40 participants, els nostres van quedar en les següents posicions:

1-Sergi Pérez de la Iglésia

8-Patricia Figuerola Plà, 1ª F

9-Oriol Piña Aymar

12-Lluïsa Puig Moner, 3ª F

17-Nina Mir Vovelle

21-Carlos Manera

35-Mateu Gutiérrez

36-Arnau Burgos Peláez

40-Quim Aragonés

MOLTES FELICITATS A TOT L’EQUIP !

Per veure les classificacions finals cliqueu en el següent enllaç:

http://www.christmasrace.org/es/default/races/race-resultsall

podi masculi sergi

podi femeni patty

lluisa

4

7

VEURE TOTES LES NOTÍCIES