Temperatura rècord de l’aigua del mar

28 setembre 2016 Sostenibilitat
temperatura de l'aigua 2016

L’Estartit obté el registre més elevat de tot l’any a finals de setembre, amb un valor de 23,68 graus a poca profunditat

Segons les observacions del meteoròleg Josep Pascual, el registre s’ha produït aquest cap de setmana; en concret, dissabte a menys de 50 centímetres de profunditat, amb una temperatura rècord de 23,68 graus. Pascual ha explicat que aquest registre és «notablement alt».

El meteoròleg ha apuntat que això es deu al fet que el gruix de l’aigua del mar de l’Estartit que és més proper a la superfície ha obtingut els darrers dies uns valors «força superiors» a la mitjana climàtica del període. Un clar exemple d’aquesta situació és que, malgrat que el rècord ha estat de 23,68 graus, la mitjana durant les mateixes dates -calculada a partir de les observacions efectuades entre 1973 i 2012- és de 20,42 graus (també a menys de 50 centímetres de profunditat).

Per tant, s’ha registrat una diferència de més de tres graus entre la temperatura rècord i la mitjana climàtica de les observacions fetes a una milla a llevant de les Illes Medes de l’Estartit.

Així mateix, Pascual ha afegit que aquest rècord també es deu a altres elements, com els vents fluixos dels últims dies i els corrents marins provinents del sud. Una combinació que, segons el meteoròleg, ha ajudat a contribuir en l’escalfament de la temperatura de l’aigua del mar, que també ha viscut un augment de l’evaporació amb les tempestes de la setmana passada.

Font: Diari de Girona, 28/09/2016

VEURE TOTES LES NOTÍCIES