El tour Alternati’med inicia el seu recorregut a l’Estartit

15 maig 2019 Activitats i Esdeveniments

Alternatiba, què és?

Les accions d’Alternatiba66 tenen com a objectiu sensibilitzar la població sobre iniciatives públiques i associatives que tinguin com a objectiu limitar l’impacte del canvi climàtic creat per les nostres activitats. El nostre compromís també vol participar en una responsabilitat cívica que respecti els béns comuns, els valors de justícia, solidaritat i esforç col·lectiu.

Per què la Mediterrània?

Per sensibilitzar sobre l’emergència climàtica i destacar iniciatives que ofereixen solucions per a un futur sostenible, Alternatiba66 ha organitzat tres rutes en bicicleta pels rius del Catalunya Nord (2015 la vall del Têt , 2016 el Tech, 2017 l’Agly).

L’extensió d’aquestes torres ens porta a la Mediterrània.

La situació és alarmant: la creixent pressió exercida per les activitats humanes ha provocat un descens ràpid i preocupant de la seva biodiversitat, amplificat pel canvi climàtic.

“Els ecosistemes marins d’alta mar són la bomba biològica dels oceans: capturen el diòxid de carboni en superfície i la conserven a les profunditats. Sense aquest servei essencial, la nostra atmosfera contindria un 50% més de CO2, i l’augment de les temperatures faria el món inhabitable. ”

Ara és crucial preservar la Mediterrània i els oceans!

El Tour Transfronterer Alternati’Med, del 3 al 12 de juny, amb veler i bicicleta, sortirà de l’Estartit a Catalunya per arribar a Port la Nouvelle a Aude. El seu objectiu és donar a conèixer àrees protegides marines i donar suport al desenvolupament d’aquestes illes de protecció i restauració. Cada etapa serà una oportunitat per a esports, educació, cultura, conferències i pel·lícules, testimonis d’associacions, professionals de la pesca i gestors d’Àrees Protegides Marines …

En qualsevol moment podeu unir-vos al grup de ciclistes. Evidentment, això no és una competició esportiva, les etapes són curtes. Les visites i animacions estan obertes a tothom.

Consulteu el Programa

VEURE TOTES LES NOTÍCIES