Una calçotada popular ben nostra

19 febrer 2024 Activitats i Esdeveniments

És la temporada d’un dels àpats més festius de l’hivern: els calçots. Per això, el cap de setmana passat ens vam reunir de nou al Restaurant del Club per celebrar i gaudir plegats d’una bona calçotada tal com marca la tradició.

 

I ho vam ben aconseguir!

 

La calçotada

 

Com bé sabeu, per gaudir d’aquest deliciós producte de la terra es necessita molta paciència i també molta dedicació. És per aquesta raó que, per començar, ens agradaria donar les gràcies a Joaquim Silva i al seu equip. Tots ells, amb molt d’esforç, van invertir el seu  matí tant en preparar les taules com en aconseguir un foc d’allò més viu, per després poder rostir els calçots sobre les flames de sarment.

La jornada va tenir lloc al Restaurant del Cub i es va iniciar a les dues del migdia. Els comensals els vam rebre, com de costum, amb una copa de cava o una cervesa, al gust de cadascú. Els primers plats van consistir en una varietat d’exquisits entrants. Primers com el cruixent de carxofa, les torrades amb pernil ibèric i l’escalivada amb formatge de cabra van ser els que van despertar-nos el paladar amb una increïble diversitat de sabors.

Després, van arribar els esperats calçots. Amb ells, el moment d’oblidar-nos de les normes, de  menjar amb les mans, d’embrutar-nos els pitets i de divertir-nos com nenes i nens petits. També cal remarcar que no podem parlar d’aquesta meravellosa calçotada sense la salsa de romesco que l’acompanyava, la que va fer que ens llepéssim els dits de debò. Després de sucar-ne els calçots, alguns la vàrem aprofitar per afegir-la al secret de porc ibèric a la brasa, deixat per la llenya dels calçots, o, simplement, pel pa!

 

 

Aquesta jornada gastronòmica és la segona de les nostres activitats socials, i, sense dubte, és una de les nostres preferides: Productes de la terra, a l’aire lliure i acompanyats d’amics i de la família. Què més es pot demanar?

 

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES