El Govern veda la pesca de sèpia a les badies de Pals i Roses

29 agost 2023 Sostenibilitat
Veda pesca sepia

La conservació de l’entorn natural i la biodiversitat constitueixen una de les bases sobre les quals es construeix la identitat del Club Nàutic Estartit. En aquest sentit, el Club vetlla per protegir l’ecosistema marí i tot allò que en forma part. Per garantir la continuïtat de les espècies, us fem arribar una notícia sobre la veda de pesca de sèpia al nostre litoral.

Veda de pesca de sèpia

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha establert, un any més, un període de veda de pesca de sèpia, tant professional com recreativa durant els mesos de setembre i octubre a les badies de Pals i Roses; estenent-se des de Begur fins al Cap de Creus.

L’objectiu de la veda és promoure la pesca sostenible, assegurar la reproducció i protegir el desenvolupament de la sèpia per garantir que l’espècie tingui continuïtat en el litoral gironí.

Restriccions i permisos especials

El Pla de Gestió de la sèpia a Catalunya també estableix restriccions en els mètodes permesos de pesca així com en els permisos especials per capturar exemplars. Els pescadors professionals podran utilitzar les nanses i el tresmall com a arts de pesca per a la sèpia; mentre que els aficionats a la pesca recreativa podran fer servir la potera. Per regular la captura i concedir els permisos es considerarà la dedidació històrica i també factors científics, ecosistèmics i socioeconòmics.

L’enfocament i la implementació d’aquest Pla busca garantir que la mesura sigui equitativa i que les poblacions de sèpia prosperin sense posar en perill la sostenibilitat de la pesca. Per al Club, aquesta és una gran oportunitat de col·laborar en aquesta important tasca de protecció de la biodiversitat marina.

Per a més detalls i informació, podeu descarregar-vos l’ordre que estableix la veda anual i les limitacions de captura fent clic aquí.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES