Vela escolar amb els alumnes de l’Institut Montgrí

29 setembre 2023 Activitats i Esdeveniments
Vela escolar

Vela Escolar al Centre d’Activitats

El mes de setembre marca l’inici de noves etapes. Els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà GUIAMN (Guia en el Medi Natural i Temps de Lleure) de l’Institut Montgrí han començat el curs escolar participant en el programa intensiu de Vela Escolar impartit pel Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit.

Durant dues setmanes, els estudiants de GUIAM de l’Institut Montgrí han tingut l’oportunitat d’aprendre a navegar a vela, assolint així el nivell bàsic establert per la Federació Catalana de Vela. A més, també se’ls ha proporcionat les eines i els consells necessaris perquè puguin crear, dirigir i dinamitzar sessions de vela amb destresa i confiança.

Vela escolar

Programació intensiva i dinàmica

Els instructors han dissenyat el curs combinant sessions teòriques i pràctiques que han permès als estudiants aplicar els coneixements adquirits a l’aula en situacions reals. A través d’aquest intensiu programa de Vela Escolar, els alumnes s’han iniciat en el món de la vela, han tecnificat el primer nivell de navegació i l’han perfeccionat. A més, han tingut l’oportunitat de navegar en solitari i tecnificar cada una de les maniobres. Per als instructors, ha estat molt gratificant veure el procés d’aprenentatge en els joves, sobretot en veure aflorar la seva passió i respecte pel mar.

Per complementar el curs i enriquir l’experiència del participants, també s’han dut a terme activitats alternatives relacionades amb el món nàutic, com sortides en caiac, sortides en SUP, entre d’altres. 

Vela escolar

Ens omple de satisfacció poder contribuir a formar futurs professionals de l’oci nàutic i la navegació. Aquesta experiència, no només ha proporcionat als estudiants un domini de les habilitats de navegació, sinó que també els ha obert les portes per explorar diferents oportunitats en el sector nàutic. Des del Club, els encoratgem a continuar nodrint-se de coneixements i experiències per així aconseguir un futur professional prometedor.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES