XI Open Medes d’Or de Fotosub apnea

17 juny 2017 Activitats i Esdeveniments

El Club Nàutic Estartit i la FECDAS organitzen el 17 i 18 de juny de 2017 a l’Estartit el XI Open Medes d’Or de fotosub apnea, competició que coincideix amb la final del Campionat de Catalunya i ja es consolida en la seva onzena edició.

El Club Nàutic Estartit sempre ha apostat per l’esport i a més, en aquesta modalitat esportiva permet difondre el nostre fons marí i el coneixement dels nostres peixos.

En altres edicions s’ha superat les 6.000 fotos realitzades entre tots els participants durant 5 hores de competició, de les quals més de 1.000 fotos s’han presentat al jurat. Suposa que es facin més de 65 espècies diferents per participant. Per entendre la importància, només cal que conteu les espècies que coneixeu. Ah, només cal capbussar-se a pulmó lliure, trobar-les en els fons del mar i fotografiar-les i que es vegi l’ull del peix.

La zona de competició serà la zona de la Punta del Molinet fins la Punta dels Arquets. La zona de reserva si no és possible disputar la competició per vent o mala mar serà Cala Montgó. Una cala que sempre tens un racó a resés per capbussar-se i també del municipi de Torroella de Montgrí.

El diumenge al matí en les instal·lacions del Club Nàutic Estartit es farà la projecció de les millors fotografies dels peixos capturats fotogràficament i la Cerimònia de trofeus.

A més, es farà el tradicional Fòrum de les espècies que va lligat amb aquests campionats per poder aprofundir amb les espècies fotografiades durant tota la temporada i realitzar un important treball científic. Consisteix en debatre les espècies que han suposat més dificultat i acordar i millorar els criteris d’identificació.

Sens dubte agrair l’empenta i col·laboració d’ex-esportistes locals d’elit de la fotosub apnea com en Toni Leon i en Josep Clotas que han assolit més d’un campionat de Catalunya i d’Espanya.

Animem a seguir aquesta competició esportiva i les seves activitats paral·leles que cada dia hi ha més practicants per la seva motivació en conèixer el màxim de peixos del nostre litoral.

20170615N1

Xavier Salvador en l’Open Medes d’Or 2016 symphodus rostratus

Irene Mestre en l’Open Medes d’Or 2016 gobius geniporus

FOTOSUB_APNEA_-_XI_OPEN_MEDES_OR_2017_-_PROGRAMA

VEURE TOTES LES NOTÍCIES