El Club actualitza la xarxa Wi-Fi al Port: connectivitat millorada i beneficis pels usuaris

30 setembre 2023 Activitats i Esdeveniments
Antenes wifi

En un món cada vegada més interconnectat i digital, la connectivitat és una de les peces clau per a un funcionament eficient i efectiu de qualsevol entorn. En aquest sentit, el Club Nàutic Estartit ha fet un pas important millorant la seva infraestructura tecnològica mitjançant la instal·lació de noves antenes Wi-Fi.

Noves antenes Wi-Fi al port

Un dels factors principals que va impulsar aquesta actualització va ser l’obsolescència de la xarxa Wi-Fi anterior. Aquesta xarxa només operava a la banda de 2,4 GHz, una freqüència que, en molts casos, es trobava sobresaturada, especialment en entorns urbans com n’és el nostre port. Amb l’arribada de nous dispositius mòbils i altres equips tecnològics, la demanda d’ample de banda va anar creixent de forma exponencial.

Actualment, gairebé tots els dispositius mòbils són compatibles amb la banda de 5 GHz, que ofereix un millor rendiment i menys interferències. Per adaptar-se a aquest canvi tecnològic i proporcionar una millor experiència de connectivitat als usuaris, la renovació de la xarxa del port ha estat crucial.

Millores en la connectivitat

Amb la instal·lació de les noves antenes Wi-Fi, s’han obtingut millores significatives en la connectivitat del port, destacaríem:

  • Major ample de banda: Gràcies a la modernització i al contracte amb un operador de fibra dedicada que ofereix un millor cabal, els usuaris poden experimentar un increment substancial en l’ample de banda disponible; que es tradueix en una connexió més ràpida i estable.
  • Major cobertura: S’ha augmentat el nombre d’antenes instal·lades, la qual cosa amplia significativament la cobertura Wi-Fi, incloent-hi les zones abans no cobertes, com per exemple l’interior dels edificis.
  • Tecnologia Wi-Fi 6: Les antenes de distribució instal·lades són de la marca líder en sistemes de distribució de senyal via WiMax i Wi-Fi, Cambium Networks. A més, estan equipades amb tecnologia Wi-Fi 6, que permet la prioritat del trànsit, la divisió OFDMA i l’augment del nombre de dispositius connectats per antena. Aconseguint, així, una distribució més eficient i una major eficiència energètica.

Dit això, ens permetem recordar-vos que la connectivitat també dependrà del dispositiu mòbil utilitzat (quan més modern millor) i de la vostra posició relativa vers l’antena més propera. Les ones de ràdio d’alta freqüència (5 GHz) són altament energètiques i l’aigua de mar les absorbeix ràpidament per la seva alta capacitat calorífica. Aquest fet dificulta les comunicacions quan els usuaris pretenen connectar-se des de l’interior dels camarots de les embarcacions, sobretot si aquests estan parcialment submergits.

Aquesta inversió pretén oferir una experiència de connexió més ràpida i estable, millorant la comoditat i la productivitat dels usuaris. El Club no només s’adapta a les demandes tecnològiques actuals, sinó que també es posiciona per a un futur més connectat i avançat, assegurant que els visitants se sentin satisfets al llarg de la seva estada al port.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES