El Club instal·la onze estacions de càrrega de vehicles elèctrics

28 juliol 2023 Sostenibilitat

Medi ambient, responsabilitat de tots

Cuidar el medi ambient és fonamental per garantir un futur pròsper a les properes generacions, així com per preservar la diversitat i l’equilibri del planeta. Les accions individuals i col·lectives impacten directament en el medi ambient; per aquesta raó, és important adoptar pràctiques que contribueixin i promoguin un desenvolupament sostenible.

Els vehicles dièsel i gasolina han tingut un impacte significatiu en el medi ambient al llarg dels anys. Els contaminants atmosfèrics que emeten aquests vehicles influeixen en el canvi climàtic i en la qualitat de l’aire. Per minimitzar les conseqüències que es deriven dels vehicles de combustió, sorgeix la necessitat d’impulsar tecnologies més netes i sostenibles com els vehicles elèctrics i les energies renovables.

Alternatives sostenibles

Un dels valors que conforma la identitat del Club Nàutic Estartit és la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Com a contribució a la necessària trancisió energètica, el Club ha instal·lat onze estacions de càrrega de vehicles elèctrics que fomentaran un canvi positiu cap a una mobilitat més neta i sostenible. Els usuaris del Club podran gaudir de la comoditat i facilitat de recarregar els seus vehicles elèctrics mentre gaudeixen de les activitats i serveis.

Les estacions de càrrega de vehicles elèctrics es posaran en funcionament el proper mes d’agost i comptaran amb una potència unitària de 22 kW per punt de càrrega. Aquests equips estaran a disposició tant dels usuaris del Club -els quals podran gaudir de condicions preferents bonificades- com de residents i visitants de l’Estartit. De moment, les places per la recàrrega de vehicles elèctrics són d’ús preferent però no exclusiu. És probable que en un futur proper s’estableixin places exclusives de càrrega que estaran senyalitzades a tal efecte. La instal·lació d’aquestes estacions de càrrega, a més de ser una alternativa de mobilitat sostenible, complementen el final de les obres de la Fase 3C.

Recordar-vos que, a dia d’avui, el Club Nàutic Estartit té instal·lats prop de 50 kWp de potència fotovoltaica en règim d’autoconsum. Això fa que en determinades hores del dia, bona part de les nostres instal·lacions -també ara els punts de recàrrega- s’alimentin amb energia elèctrica verda provinent de fonts 100% renovables.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES