Els Ports de la Costa Brava donem peu a l’ECONàutic 2024

12 abril 2024 Activitats i Esdeveniments

 

El dimecres passat, dia 10 d’abril, els Ports de la Costa Brava ens vam reunir per donar el tret de sortida de l’ECONàutic 2024.

 

 

ECONàutic 2024, la guia per convertir-nos en navegants responsables

 

 

Després de l’èxit del primer projecte d’ECONàutic, neix, de la mà de Boris Weitzmann i Xavier Munill, l’ECONàutic 2024. Aquest projecte és una crida a la consciència ambiental dins del món de la navegació.

El nostre entorn marí és únic, pel que navegar implica tenir un gran compromís amb el medi ambient. Fer-ho de manera irresponsable pot contribuir a la degradació dels escosistemes marins, la pèrdua de biodiversitat i la destrucció dels paisatges costaners.

Així doncs, l”ECONàutic 2024 pretén recordar aquelles pràctiques que minimitzen l’impacte ambiental de la navegació, com ara: la gestió responsable dels residus, l’ús de l’energia de forma sostenible, la protecció de la biodiversitat, la conservació dels paisatges costaners, etc.

Si donem a conèixer totes aquelles petites accions que podem realitzar els navegants de forma col·lectiva, ajudem a viure amb equilibri amb l’entorn i a preservar-lo per a les generacions presents i futures.

 

Impulsors del projecte

 

 

El Club Nàutic Estartit liderem el projecte ECONàutic 2024. Ens presentem com una entitat amb iniciativa i amb esperit de millora contínua. Per aquesta raó, assumim la responsabilitat ambiental. Apostem per promoure i sensibilitazar els usuaris dels ports de les bones pràctiques de mar i de terra.

Al projecte hi col·laboren altres ports de la Costa Bava, entre els quals: el Club Nàutic de Sant Miquel de Colera, el Port de Roses, el Port Marina Palamós, el Club Nàutic l’Escala, el Club Nàutic Sant Feliu, el Club Nàutic Port de la Selva i el Club Vela Blanes.

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES