10 consells per hivernar la teva embarcació al port

13 novembre 2023 Activitats i Esdeveniments
Hivernar embarcació

Amb l’arribada de la tardor, sorgeixen els dubtes i la incertesa sobre com preparar adequadament les embarcacions per a la hivernació al port. Des del Club Nàutic Estartit, volem proporcionar-vos diversos consells pràctics per garantir que les vostres embarcacions estiguin ben protegides durant l’hivern i en excel·lents condicions quan arribi la primavera i amb ella, la temporada de navegació.

1. Cuida els caps d’amarratge

Assegurar-se que els caps d’amarratge disposin d’esmorteïdors per tal de disminuir el tir que pateix la cornamusa els dies de mal temps. És convenient protegir els llocs de fregament de l’amarra amb un tros de mànega o drap.

2. Deixa l’embarcació separada del moll

Quan el vent bufa a més de 100 km/h i les aigües són baixes, la guia té més recorregut i l’embarcació podria colpejar amb el moll. És recomanable deixar una distància prudencial per tal d’evitar col·lisions.

3. Tendals tensats i fermats

Convé que els tendals estiguin ben tensats i fermats. Per més seguretat, és recomanable afegir un puntal ben col·locat sota la lona que evitarà que evitarà acumulacions d’aigua i prolongarà la vida dels tendals protegint-los de tensions innecessàries.

4. Mantenir les defenses en bon estat

Les defenses cal que siguin del tamany adequat per a l’embarcació i que estiguin en bon estat. Realitza una inspecció minuciosa i substitueix aquelles que presentin senyals de desgast o mal funcionament.

5. Assegura els matalassos, fundes i tendals

Si els matalassos, les fundes i els tendals no estan fermament assegurats, és preferible retirar-los per complet. Guardar-los en un lloc sec i protegit augmentarà la seva vida útil.

6. Retira les veles

Convindria treure les veles enrotllades. L’aigua de pluja que penetra per dalt del floc, manté la humitat, crea fongs i fa que surtin taques de floridura que difícilment es podran treure del teixit sintètic. Si no s’han retirat els flocs, quan fa vent es poden desenrotllar o agafar vent per dalt i estripar-se. Si no es retira la vela, convindria assegurar-la amb un cap addicional de reforç en l’ullet del puny d’escota.

7. Omple els tancs de gasoil

Considera mantenir els tancs de gasoil dels motors dièsel plens per tal de prevenir problemes de condensació i garantir un rendiment òptim dels motors a la primavera.

8. Separació de drisses

En els velers, caldria separar les drisses del pal utilitzant un cap per evitar que colpegin. Els veïns del pantalà agrairan aquest gest.

9. Verifica el tancament de les aixetes

A més de tancar les aixetes de fons, realitza una inspecció visual per garantir que els tancaments estiguin en bon estat. Un petit manteniment preventiu pot evitar sorpreses desagradables a la represa de l’activitat nàutica.

10. Protegeix les guies d’amarratge

Col·loca les guies d’amarratge sobre l’embarcació per evitar que s’embrutin excessivament durant l’hivern. Aquest gest contribuirà a mantenir una aparença neta i cuidada.

Recorda que sempre pots sol·licitar suport del personal del Club en diferents horaris i a través de diversos canals, assegurant-te de comptar amb assistència quan la necessitis:

  • Horari d’oficina (de dilluns a dissabte de 8 a 13 h i de 15 a 19 h i diumenge de 9 a 14 h) al 972 75 14 02
  • Fora d’horari d’oficina al 652 738 577
  • Pel canal 9VHF 24h/365d
  • Per correu electrònic a info@cnestartit.es

VEURE TOTES LES NOTÍCIES