11a edició del Congrés Nàutic a Euskalduna Bilbao

12 març 2024 Activitats i Esdeveniments

Els dies 7 i 8 de març vam assistir a la 11a edició del Congrés Nàutic, la qual va omplir l’auditori de l’Euskalduna Bilbao amb una atmosfera carregada d’entusiasme i expectació.

 

 

Quico Taronji va ser qui va presentar l’esdeveniment. El va iniciar fent un recordatori dels inicis del Congrés Nàutic a Madrid l’any 2013 i de la trajectòria recorreguda per tal d’arribar a mig Espanya.

Aquest camí els va permetre tant créixer i aprendre d’experts com establir relacions entre empreses, institucions i administracions.

 

El Congrés com a motor per promoure la indústria nàutica sostenible

 

La importància d’aquesta celebració per a la regió i la seva indústria nàutica va ser subratllada pel director general de BASQUETOUR, Daniel Solana.

La seva visió va posar de manifest el potencial del congrés com a motor per al turisme nàutic i de qualitat a Euskadi.

Els ponents van oferir una perspectiva optimista sobre el futur de la nàutica. L’economista i escriptor Fernando Trías de Bes, va compartir la seva visió esperançadora. En resum, que l’amor pel mar i la navegació no coneix barreres econòmiques.

Seguidament, Inma Shara, una de les cinc úniques dones directores d’orquestra simfònica del món, va prendre el relleu del congrés. Va ressaltar el valor dels intangibles en l’èxit de les empreses i els equips.

El debat va girar entorn la sostenibilitat perquè cada vegada es troba més present. Tant pel que fa al sentiment dels usuaris de la nàutica com als efectes a les empreses del sector nàutic. Matías Salazar, soci de Sostenibilitat i Bon Govern de KPMG, va definir els tres eixos que determinen la governança de les empreses en matèria de sostenibilitat: la regulació, els mercats i la societat.

 

Divulgació de la formació en nàutica i els reptes i oportunitats d’aquest sector

 

La formació en nàutica va ocupar la primera taula de debat del Congrés.  Van participar-hi diverses figures rellevants del sector.

En aquest bloc es van donar a conèixer les opcions de formació nàutica disponibles actualment. També  les línies d’actuació d’ANEN que passen per la divulgació i comunicació per assenyalar les oportunitats professionals que ofereix el sector.

En aquesta onzena edició, hi va haver la primera taula de debat íntegrament femenina de la història del congrés. Cinc dones dedicades professionalment al sector del mar van analitzar des de les seves diferents experiències els reptes d’aquest sector.

Els esdeveniments nàutics, el seu llegat i els destinacions de turisme blau van posar el punt final a la primera jornada del Congrés, amb representants de diverses entitats que van destacar les iniciatives per potenciar la nàutica com a motor econòmic i cultural en diverses regions.

El segon dia del congrés va estar marcat per les intervencions de l’Administració marítima i un debat sobre l’evolució del treball de la Comissió de Codificació de la Navegació de Recreació, tancant així una jornada i mitja plena de reflexions, intercanvi d’idees i visions inspiradores pel futur de la nàutica a Espanya.

 

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES