Bones pràctiques al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

01 gener 2018 Sostenibilitat

L’arxipèlag de les Medes està format per set illots i diversos esculls. La mar que els envolta constitueix un indret d’extraordinari valor biològic tant per la diversitat com per la densitat d’espècies que s’hi troben. La peculiar morfologia del fons i l’existència de nombrosos tunels i coves incrementen l’atractiu d’aquest espai protegit.

Des dels fons coral·ligens, on destaquen el coral vermell i les gorgònies, fins als herbeis de posidònia, la varietat d’éssers vius és enorme: esponges, garotes, estrelles de mar, pops, llagostes, etc. Dels peixos, cal remarcar la presència, entre d’altres, d’orades, sards, corballs, salpes, congres i especialment de meros amb exemplars de mides considerables.

Les costes del Montgrí també presenten uns valors excepcionals. Els penya-segats, esculls i petites badies són hàbitat de moltes d’aquestes espècies i comunitats tant bentòniques (fixes al substrat) com pelàgiques (mòbils). Això els va merèixer la declaració de Parc Natural també per la zona marina.

A continuació es detallen les normes del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Podeu consultar els consells sobre la navegació, busseig i la pesca recreativa responsable aquí.

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES