Estalvi de l’aigua en l’estat d’emergència per sequera

13 febrer 2024 Sostenibilitat

En l’estat d’emergència per sequera en què vivim actualment, l’adopció d’hàbits d’estalvi de l’aigua esdevé fonamental per garantir-ne la disponibilitat i la qualitat. Per això, en aquest article, us deixem alguns dels principals consells per a una gestió responsable a casa.

 

 

Consells pràctics per a un estalvi de l’aigua a casa

 

El punt de partida és el lavabo, l’espai que concentra el major consum d’aigua a la llar. Mentre una dutxa ràpida es presenta com a una opció més eficient, es recomana que siguin breus. També es poden instal·lar reductors de cabal que ens ajudin a estalviar fins a un 50% d’aigua.

Un altre focus d’estalvi es situa al vàter, ja que desenes de litres d’aigua potable es despilfarren diàriament. L’ús de dipòsits de doble descàrrega o la col·locació d’ampolles amb sorra a la cisterna es presenten com estratègies efectives per minimitzar-ne el consum.

 

Altres gestos senzills i significatius

 

Pel que fa a la higiene personal, tancar l’aixeta mentre ens ensabonem les mans, ens raspallem les dents o ens afaitem, són també un gest senzill amb un impacte significatiu en l’estalvi d’aigua i despeses. Tanmateix, l’ús d’airejadors, aixetes monocomandament i rentavaixelles amb programa Eco redueixen el consum d’aigua i poden arribar fins al 70% d’estalvi en alguns casos.

Amb la necessitat de consciència i canvi d’hàbits per preservar aquest recurs essencial i viure de manera sostenible, els experts en estalvi d’aigua insisteixen amb què podem romandre perfectament satisfets amb 60-70 litres per persona i dia, i ressalten la necessitat de reutilitzar l’aigua de la dutxa al vàter en habitatges ecoeficients. A més, es destaca també la responsabilitat en l’ús del vàter.

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES