La Thunnus recol·lecta una gran quantitat de residus plàstics

09 setembre 2023 Sostenibilitat

La conscienciació sobre la sostenibilitat i el reciclatge és fonamental a la societat actual. L’enfrontament a reptes mediambientals urgents com el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, fa que la presa de consciència de la societat esdevingui un factor clau per a la conservació del nostre planeta i les seves espècies.

El reciclatge, en particular, té un paper essencial en la reducció de l’impacte ecològic, ja que conserva els recursos naturals i disminueix les emissions que contribueixen al canvi climàtic global. En educar les persones sobre la importància d’adoptar aquestes pràctiques sostenibles, es fomenta un canvi d’actitud que condueix a un estil de vida responsable amb l’entorn.

El Club Nàutic Estartit contribueix a protegir i conservar el medi ambient mitjançant la implementació d’accions internes i externes. En l’àmbit del reciclatge, la mesura de conscienciació més efectiva que s’ha executat fins al moment és la Thunnus.

Thunnus, la tonyina que menja plàstics

La Thunnus és, o hauria de ser, l’única tonyina vermella que menja plàstics. La iniciativa, posada en marxa el 2021, es tracta d’una estructura de ferro en forma de tonyina dissenyada per abocar-hi tota mena de residus plàstics. L’objectiu principal és incentivar el reciclatge de residus plàstics; evitant que aquests arribin al mar, contaminin la costa i posin en perill les espècies que l’habiten.

La integració de la Thunnus amb el teixit urbà, dona l’oportunitat a tothom de col·laborar en aquesta iniciativa. Tant usuaris del Club, com residents i visitants de l’Estartit, han pogut reciclar els residus plàstics mitjançant aquesta estructura. El compromís de la població aquest estiu ha estat tan elevat que l’equip de marineria ha retirat diverses vegades les deixalles recol·lectades a l’estructura.

La thunnus

Aquesta iniciativa transmet un missatge molt potent que influeix positivament en l’aprenentatge i la transformació d’hàbits, tant en infants com en adults. A través d’aquest exemple de col·laboració activa, el Club fa aposta per un futur ecològic i responsable en el qual involucra la comunitat i l’entorn.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES