Amarrament a les boies de les Illes Medes 2024

06 abril 2024 Sostenibilitat

 

Com bé sabem, les Illes Medes són un santuari de biodiversitat en el Mediterrani. Aquesta reserva natural és el lloc d’una de les comunitats de flora i fauna més riques de la regió. És per això que, en aquest article, parlem de les boies de fondeig de les Illes Medes.

 

L’important paper del fondeig sostenible

 

Protegir aquest ecosistema és essencial per mantenir l’equilibri ecològic i la bellesa natural que caracteritza les Illes Medes. És per això que la navegació sostenible esdevé crucial.

Insistim en la importància de l’ús de les boies de fondeig ecològiques. Aquestes boies són una alternativa idònia per minimitzar els impactes negatius sobre el nostre ecosistema: eviten l’arrossegament de l’àncora que podria malmetre la vegetació, com ara la posidònia, i eviten el contacte directe amb el fons marí.

 

 

Per a una millor protecció d’aquestes zones vitals, el Parc Natural del Montgrí ha iniciat un projecte de regulació del fondeig. Així, l’ús de les boies ha esdevingut en aquests darrers anys, de pagament.

 

 

El Club facilita el tràmit per obtenir els abonaments anuals de les boies de les Illes Medes 2024

 

Informem que ja es pot tramitar l’abonament anual per l’amarrament a les boies gestionades pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

 

La Junta Directiva ofereix una bonificació del 50% en aquests abonaments per als socis amb dret d’ús i un 10% per a la resta de socis i visitants amb estada anual. Per sol·licitar l’abonament es pot enviar un email a info@cnestartit.com.

 

També volem informar-vos dels preus vigents per a les taxes de les boies per a particulars segons la Llei 5/2020 per a la temporada 2024:

 

Amarrament puntual (pagament directe a la boia):

  • Boia vermella o taronja (eslora < 9m): 8,35 € per mig dia
  • Boia blanca (eslora de 9m a 16m): 12,55 € per mig dia

 

Cal amarrar-se a les boies taronges o blanques segons l’eslora de l’embarcació:

  • Embarcacions fins a 9 metres: boies de color taronja
  • Embarcacions de 9 a 16 metres: boies de color blanc

 

Després de pagar la taxa, es permet l’amarrament per a mig dia durant dues franges horàries:

  • des de la sortida del sol fins a les 14.00 h
  • des de les 14.00 h fins a la posta del sol

 

Amarrament anual (pagament online o a l’oficina del Parc Natural):

  • Boia vermella o taronja (eslora < 9m): 106,15 €
  • Boia blanca (eslora de 9m a 16m): 126,95 €

 

Una embarcació de control del Parc cobra la taxa al lloc d’amarratge. El pagament només es pot fer amb targeta bancària. Cal tenir en compte que no es pot garantir l’ús de les boies, ja que l’amarrament està subjecte a la disponibilitat de les mateixes.

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES