Campionat de Catalunya 2024 de la Classe IOM

17 gener 2024 Regates
CAMPIONAT IOM 2024

Durant el cap de setmana del 13 i 14 de gener, 16 embarcacions provinents de 7 clubs diferents van disputar el Campionat de Catalunya 2024 de la Classe IOM sota la organització del Club Nàutic Estartit, la Federació Catalana de Vela i la IOMCAT.

 

Els vents d’entre 4 i 7 nusos marquen el primer dia de la regata

 

La jornada va iniciar-se amb el registre i el pesatge de les embarcacions. D’aquesta manera, es va comprovar que cadascú navegués amb les mateixes condicions. Un cop acabat el mesurament, es va realitzar una reunió de patrons davant l’Espai Medes per tal de recordar les normes i els procediments de la competició, així com els detalls del recorregut i la planificació del dia.

 

 

Després, quan les condicions del vent ho vàren permetre, es van poder realitzar les primeres proves amb un gregal de 3-4 nusos que, tot seguit, va canviar de direcció al sud-est fins arribar als 6-7 nusos. En total, se’n van disputar vuit.

Les primeres van ser indicatives de les estratègies a seguir, amb victòries notables de Paul Le Duc, Eduard Bonifacio i Ramon Soler. Tanmateix, amb  la inclusió de descarts i la ponderació de mitjanes, la classificació va revelar una competivitat intensa amb Manuel Palma, Oscar Marc i Gabriel le Duc com a destacats. A les dues últimes regates del dia, Ramon Soler va ser qui va assolir les dues victòries i això va deixar la flota amb els llocs del 2n i el 6è en escac per a la següent jornada.

 

Últim dia de la competició i entrega de premis

 

El diumenge es va realitzar, de la mateixa manera que el dissabte, una altra reunió de patrons com a preludi de la jornada.

Seguidament, la flota va haver d’esperar un xic que el terral s’establís amb uns 3-4 nusos del sud-oest, els quals vàren permetre fer tres proves. Ramon Soler en va sortir vencedor en dues ocasions, i Eduard Bonifacio en l’altra.

A la segona part del dia, es vàren disputar les últimes quatre proves. Hi van haver vents del sud-est de 4 a 6 nusos i amb petits rols de 20 graus i canvis de pressió. Paul le Duc va obtenir dues victòries, una altra va ser per a Oscar Marc i la darrera per Gabriel Le Duc, cosa que va crear una tensió significativa pel podi. Finalment, Ramon Soler es va coronar com a campió; Eduard Bonifacio va aconseguir la plata a només dos punts del campió; i el bronze va ser per a Paul Le Duc.

L’entrega de premis es va fer al Restaurant del Club amb la presència del Director del Club Nàutic Estartit, Eugeni Figa.  Es vàren entregar les medalles als tres primers classificats juntament amb una ampolla de cava, i també es va fer un reconeixement públic al regatista Josep Massó per l’elaboració d’un petit detall fet a mà per a tots els participants.

 

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES