Copa d’Espanya de Vela 2024

21 febrer 2024 Regates

La recent celebració de la Copa d’Espanya de Vela 2024 a Torrevieja va ser un esdeveniment carregat d’intensitat i competitivitat. Es va disputar del 15 fins al 18 de febrer, i, amb un total de 34 participants, va aplegar regatistes tant nacionals com internacionals.

Aquesta regata va ser la última puntuable pel rànquing nacional d’aquesta temporada. També la determinant per formar els equips nacionals que participaran  al Campionat Europeu Juvenil i Mundial, el qual tindrà lloc durant l’estiu. Sara Ayats, Joan i Anna Pla, Thomas Prats i Matteo Galindo són els regatistes que van defensar i representar amb habilitat els colors del nostre Club.

 

El seguiment de la Copa d’Espanya de Vela 2024

 

El dia 15, el primer dia de l’esdeveniment  es van realitzar meticuloses medicions i un control escrupolós de l’equipament per tal d’ establir les bases per a la competició. Va ser a partir del 16 fins al 18 de febrer, que els esportistes es van enfrontar a l’important repte, immersos en les emocions i les dificultats de les proves de la Copa d’Espanya 2024.

El primer dia de la Copa d’Espanya de Vela 2024 va ser particularment exigent, amb la realització de tres proves sota un vent inicial de component Nord-Oest i una intensitat inicial de 19 nusos, que progressivament va anar disminuint fins als 12 nusos al llarg de la jornada.

El segon dia, marcat per la falta de vent amb uns modestos 5 nusos i una direcció de 120º, es va poder disputar una prova.

No obstant això, l’últim dia va brindar un gir favorable amb la possibilitat de dur a terme tres proves addicionals, amb un vent fluix que va oscil·lar entre els 6 i 8 nusos, predominant de component Sud-Est.

Així, malgrat les adversitats imposades pel clima, es va aconseguir disputar amb èxit set de les nou proves inicialment programades.

 

 

Resultats dels nostres regatistes

Els resultats de la Copa d’Espanya de Vela 2024 van reflectir l’excel·lent rendiment dels nostres esportistes en aquesta exigent competició. Sara Ayats va ascendir a la 10a posició, i es va proclamar, amb honor, com la Campiona de la Copa d’Espanya Sub20 femení. Joan Pla va distingir-se amb la 13a posició, amb el títol de Subcampió de la Copa d’Espanya Sub20 masculí.

 

D’altra banda, Matteo Galindo va aconseguir la 17a posició, Anna Pla la 32a posició, i Thomas Prats va concloure la competició a la 34a posició. Tots ells amb meritòries actuacions, plenes d’esforç i dedicació.

 

 

Aquests resultats excepcionals són el reflex del compromís, la dedicació i la destresa dels nostres regatistes, que amb la seva participació engrandeixen  i enriqueixen la història d’èxits esportius del nostre Club.

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES