Eugeni Figa al Podcast Girona Valley

19 desembre 2023 Activitats i Esdeveniments
Podcast

En el darrer capítol de Girona Valley, el podcast del Diari de Girona i La Factoria que tracta sobre les idees, la innovació, el talent i l’empresa a la demarcació de Girona, el nostre director del Club Nàutic Estartit, Eugeni Figa, emergeix com a convidat destacat.

Els ports esportius promouen la Vitamina Blava

 

A l’entrevista, Figa comparteix la seva visió sobre l’evolució dels ports esportius de la Costa Brava. Els quals, en els últims temps, s’han centrat en qüestions com la transició energètica, la preservació del medi ambient i la gestió de la sostenibilitat.

Aquestes transformacions ressonen com un clar recordatori de la necessitat de preservar la bellesa natural de la Costa Brava amb la seva atractiva “Vitamina Blava“, ja que garantir-ho és essencial per assegurar-nos la continuïtat d’aquest entorn excepcional i la vitalitat del turisme a la regió.

Vitamina Blava

 

Per això, des de la pandèmia, els ports de la Costa Brava han estat proactius en la gestió de la transició energètica, i s’han alineat també amb millores ecològiques i una significativa reducció del consum d’aigua, cosa que es va evidenciar molt satisfactòriament aquest estiu 2023. Cal afegir que, a més a més, han coordinat els seus esforços amb el Clúster Català de l’Eficiència Energètica, i han desenvolupat projectes per guiar tots els ports catalans en la preparació de les seves infraestructures i equipaments per afrontar els reptes del canvi climàtic fins a l’any 2050 i més enllà.

 

Un compromís ambiental ferm

 

Per últim, el nostre director del Club Nàutic Estartit tanca l’entrevista remarcant que l’Estartit i la fauna i la flora de les Illes Medes són un entorn marí privilegiat i que el seu compromís amb la preservació d’aquests entorns únics per a les generacions futures, es manté sempre ferm com un amant del mar i defensor de la preservació ambiental.

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES