Excel·lents resultats al Costa Brava World Championship Europe Class

14 juliol 2017 Activitats nàutiques i regates
mundial_vela_classe_europa_blanes

La Costa Brava ha acullit per segona vegada un mundial absolut de la classe internacional europa, després de disputar-se a l’Escala fa deu anys i ser la seu de l’Europeu Youth i Màster al Port d’Aro fa dos anys

L’1 de juliol l’Equip d’Europes del Club emprenia viatge cap a Blanes, on s’ha disputat la Open Week del 2 al 5 de juliol i el Mundial absolut del 6 al 12 de juliol.

El campionat ha reunit a 131 regatistes (54 Women i 76 Man) provinents d’onze països.

La delegació espanyola ha comptat amb un important planter de regatistes. En total, 28 regatistes, 12 fèmines i 16 masculins.

En representació del Club hi han participat nou regatistes: en Salvi Borrat, la Nina Mir, en Quim Aragonés, en Mateu Gutiérrez, en Miquel Salazar, la Patricia Figuerola, la Lluïsa Puig, l’Isaac Vilà i l’Oriol Piña.

El dia 2 de juliol donava el tret de sortida la Open Week. Prova classificatòria pels que no s’han pogut classificar a les proves nacionals o pels ja classificats, com a entrenament previ al Mundial. 8 proves disputades amb vents variables és el balanç després de quatre jornades de regates. Destacar la 9ena posició de la Lluïsa Puig i la 12ena de l’Oriol Piña, tot i estar ja classificats.

El dia 8 arrancava el mundial. Jornada en la que es van poder disputar dues proves. L’últim dia, els nervis van estar presents entre els regatistes. Una forta corrent en la línia de sortida va provocar sis banderes negres. En total, 5 dies de competició i 8 proves disputades.

Pel que fa als resultats finals, dir que el guanyador masculí ha estat l’espanyol Sven Stadel, clar dominador des de l’inici de la competició, i la guanyadora femenina, la danesa Anna Livbjerg, essent el seu cinquè mundial consecutiu.

Els nostres regatistes han fet un gran paper, obtenint uns resultats excel·lents! S’han esforçat molt, han lluitat fermament per cada posició i han gaudit de la competició i de la localitat de Blanes, que té en el mar, la seva senya d’identitat més valuosa.

Posicions finals:

Man

9- Oriol Piña

27- Miquel Salazar

31- Salvi Borrat

34- Isaac Vilà

Women

9- Lluïsa Puig

15- Patricia Figuerola

ENHORABONA A TOTS! I EN ESPECIAL A LA LLUISA, ORIOL I PATTY.

mundial vela classe europa blanes lluisa oriol PATTY 3

VEURE TOTES LES NOTÍCIES