Foment de la Vela Extraescolar al Centre d’Activitats del Club

24 octubre 2023 Activitats i Esdeveniments

La vela extraescolar és una excel·lent alternativa per a nens i joves en l’àmbit de les activitats extraescolars. Es tracta d’una disciplina summament completa que engloba tots els elements necessaris per fomentar el desenvolupament dels infants. A més de ser divertit i emocionant, la vela aporta una gran quantitat de beneficis tant físics com mentals.

Beneficis de la vela en infants i joves

La pràctica de la vela promou la confiança, la responsabilitat i la perseverança en els joves. Els nens i nenes aprenen a confiar en ells mateixos, en els seus companys d’equip i en les seves habilitats nàutiques per aconseguir els seus objectius. Això contribueix a construir una autoestima saludable i a reforçar el seu sentit de responsabilitat cap al seu equip i l’entorn.

A més, aquesta activitat extraescolar requereix una gran concentració i atenció als detalls. Els nens i nenes han de ser capaços d’interpretar les condicions del vent i les onades per a navegar de manera segura i eficaç, la qual cosa fomenta la seva habilitat per a resoldre problemes en situacions complexes.

Per a molts infants, la vela també esdevé una oportunitat per connectar amb la natura. La navegació implica passar temps a l’aire lliure i gaudir dels elements naturals. Això, fa que desenvolupin una consciència ambiental i aprenguin a apreciar la bellesa de la natura.Vela Extraescolar

És important destacar que la vela extraescolar és multidisciplinària i implica diverses matèries escolars, com les matemàtiques, la física, la biologia, entre altres. Practicant vela, els nens i nenes tenen l’oportunitat d’aplicar els seus coneixements teòrics en la pràctica, la qual cosa millora la comprensió d’aquests conceptes.

La vela és una activitat que fomenta el treball en equip i la cooperació. Els infants han de col·laborar estretament i comunicar-se de manera efectiva per manejar l’embarcació. Aquest fet contribueix al desenvolupament d’habilitats socials i fomenta l’esperit de companyonia entre tots els membres.

Vela Extraescolar al Club Nàutic Estartit

Tenint en compte els múltiples beneficis que ofereix la pràctica d’aquest esport, el Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit, ofereix als nens i joves de 6 a 15 anys, amb experiència o sense, l’oportunitat d’endinsar-se en el món de la vela. Amb aquest programa extraescolar, els participants naveguen dos caps de setmana alterns al mes durant tot l’any, utilitzant diverses embarcacions segons el seu nivell, siguin individuals, dobles o grupals.

Com a Club, un dels nostres objectius és transmetre la passió pel mar, la vela i la competició. El programa de vela extraescolar serà el primer pas abans de formar part de l’equip de competició. Si busques una activitat extraescolar estimulant i enriquidora per als teus fills, la vela podria ser l’elecció perfecta. Si desitges obtenir més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu activitats@cnestartit.com. Estarem encantats d’ajudar-te!

Vela extraescolar

VEURE TOTES LES NOTÍCIES