Formació en emergències aquàtiques a les instal·lacions del Club

30 octubre 2023 Activitats i Esdeveniments
IEM

L’Institut d’Estudis Mèdics (IEM) és un referent en la formació en emergències a Espanya, oferint una àmplia gamma de programes educatius que abasten des dels socorristes fins als metges infermers especialitzats en situacions d’emergència.

Els programes d’estudi de l’IEM inclouen un Grau Mitjà de Tècnic/a en Emergències Sanitàries, un Grau Superior de Tècnic/a superior en Coordinació d’Emergències i Protecció Civil, i un Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències. D’aquests, el darrer es destaca per les seves àrees d’actuació en urgències fora de l’entorn hospitalari, especialment en entorns hostils com la muntanya o la platja.

Pràctiques realistes al CNE

Les classes pràctiques relacionades amb l’entorn subaquàtic es porten a terme a les instal·lacions del Club Nàutic Estartit, oferint als alumnes l’oportunitat d’aprendre les tècniques més avançades i eficients per a situacions d’emergència aquàtica. Aquests tallers inclouen exercicis de rescat amb motos aquàtiques, zodíacs i rescat des de la sorra.

Els estudiants reben formació de com treure un pacient de l’aigua, buscar i arrossegar una persona fins a la platja, i realitzar una reanimació cardiopulmonar en un pacient en parada, així com el tractament de pacients polidromàtics a l’aigua. Per garantir que els alumnes estiguin ben preparats, l’IEM posa a la seva disposició tot l’equip i material necessari per a cada situació específica.

Aquests programes educatius compten amb la col·laboració de professionals experimentats que tenen un paper rellevant en la seguretat i les operacions d’emergència. Les classes pràctiques són impartides per experts dels Grups d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS), els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, Creu Roja i Proactiva Open Arms, entre altres.

IEM

Formació intensiva amb bons resultats

Les pràctiques i tallers al Club Nàutic Estartit tenen una durada de dos dies i es caracteritzen per ser extremadament intensius. Aquestes experiències proporcionen als estudiants l’oportunitat de posar-se en una situació real in situ, oferint una comprensió profunda del que significa ser un socorrista aquàtic. Els estudiants es familiaritzen amb les organitzacions i les persones involucrades en les operacions de rescat subaquàtic i de superfície, aprenent a fons les tasques i tècniques necessàries per abordar diferents tipus d’incidències i emergències aquàtiques.

La col·laboració del Club Nàutic Estartit amb l’IEM és fonamental per oferir als estudiants l’oportunitat de continuar aprenent i formant-se per esdevenir uns bons professionals en emergències aquàtiques. Amb aquesta formació integral l’IEM, a les instal·lacions del Club Nàutic Estartit, prepara els seus alumnes per fer front a les situacions d’emergència aquàtica amb confiança i eficàcia, garantint la seguretat de les persones en entorns aquàtics.

IEM

VEURE TOTES LES NOTÍCIES