IV Regata Vela Clàssica Costa Brava

14 juny 2021 Regates
VELA CLASSICA 21

Després del parèntesi del 2020, forçat per les restriccions degudes a la pandèmia, hem pogut celebrar la IV Vela Clàssica Costa Brava que ha tingut lloc els dies 10, 11, 12 i 13 de juny d’enguany. La prova, organitzada pel Club amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, ha comptat amb la participació de vuit embarcacions i ha estat inclosa com a prova puntuable per a la Copa d’Espanya de les categories “Clásico” i “Época” del calendari de la Federació Espanyola de Vela.

La jornada del dia 11 va començar amb la reunió de patrons on el comissariat va fer una acurada exposició del rigorós protocol sanitari establert i va presentar els diferents recorreguts planejats en funció de les condicions de vent. Els participants es van sortir de port cap a la línia de sortida en espera del senyal d’atenció previst a les 12:30. La manca de vent va aconsellar la suspensió de la regata.

Les mateixes circumstàncies es van succeir durant la segona jornada. En totes dues cancel·lacions els participants van ser atesos per l’equip organitzador en el village situat en l’espai reservat per als participants en el “Moll Central” de la dàrsena esportiva.

Finalment, la tercera jornada es va poder celebrar amb total normalitat i amb el recorregut previst gràcies a l’aparició del vent necessari. Les classificacions (RI i CIM) i el lliurament de premis es van dur a terme en les noves instal·lacions del Centre d’Activitats del Club.

El primer classificat en la categoria de “Clásicos” va ser l’embarcació “Baltar” d’en Joan Carles Bernal Hernández, del C. N. Port d’Aro. El primer classificat de la categoria “Época” va ser l’embarcació U-O Lourdes d’en Martí Freixas Bataller del C. N. l’Escala.