L’equip d’Europes present a la 40a Gaes Christmas Race

07 gener 2016 Regates

L’equip d’Europes del Club ha disputat, un any més, la Gaes Christmas Race (Copa d’Espanya) celebrada a Palamós del 17 al 22 de desembre de 2015. Regata internacional de classes olímpiques i juvenils de la ISAF (470 M, 470 W, 49er, FX, Finn, Làser Standard, Làser Radial M, Làser Radial W, 29er, 420 Boys, 420 Girls i Europe), que ha comptat amb la participació de gairabé 400 tripulacions i uns 600 esportistes, aproximadament, provinents de 23 països.

L’edició d’enguany, la 40ena, s’ha caracteritzat per l’escàs vent. De fet, els primers tres dies de competició, la flota va romandre a terra, excepte els 470 i Finn, que van anar a l’aigua el primer dia de regata, tot i que només van poder disputar una màniga els 470 Masculí. Una circumstància que no succeïa des de fa més de 30 anys en la regata catalana.

La segona jornada quedà en blanc després que el vent tornara a fallar. Els diferents Comités de Regata sortiren a l’aigua, però la suau brisa que va arribar a bufar, en certs moments, amb prou feines superava els 3 nusos d’intensitat.

Tal era la incertesa que l’organització va haver d’activar un plan B amb l’esperança de poder disputar regates dilluns i dimarts (quart i cinquè i últim dia de competició). De tal manera, que si entrés vent els propers dies, s’intentaria celebrar, com a mínim, tres proves per dia, per tal que la regata fos vàlida. I la Medal Race, prevista per l’últim dia, i en la que havien de participar els deu primers de cada classe, es va anul·lar.

El dilluns dia 21 de desembre per fi va arribar el vent a Palamós, i van poder navegar totes les classes. Al migdia un vent suau d’entre 5-7 nusos del sud-sudoest va fer acte de presència, permetent que els Comités de Regata donessin sortides passades les 13 hores.

Precisament va ser dilluns, quan els Europes es van estrenar i, alhora, acomiadar de la Gaes Christmas Race, ja que aquesta classe només tenia programades quatre dies de competició, dels quals només van poder navegar un, disputant dues proves.

De 49 participants, els nostres van quedar de la següent manera:

5è: Miquel Salazar Casals

6è: Sergi Pérez de la Iglésia

13è: Oriol Piña Aymar

26ena: Nina Mir Vovelle

28ena: Lluïsa Puig Moner

29è: Salvi Borrat Vilabrú

32è: Isaac Vilà Batista

43ena: Patricia Figuerola Plà

48è: Arnau Burgos Peláez

Ha estat un campionat extrany i deslluït, però tot i així, els resultats no han estat del tot dolents. Felicitats a tot l’equip!!

Per últim, afegir que l’últim dia de competició es va viure una jornada espectacular, amb un vent de Garbí, que començà bufant sobre els 10 nusos i anà pujant fins quasi els 22. Condicions que van permetre disputar tres proves, recuperant, d’aquesta manera, el temps perdut durant els tres primers dies de competició. Una llàstima pels Europes

Per veure les classificacions finals, de totes les classes, cliqueu aquí

1

3 4

5 6

 

VEURE TOTES LES NOTÍCIES