Marc Verdaguer, Nina Mir i Marina López representen al Club Nàutic Estartit al Campionat d’Europa de la Classe Nacra 17

14 octubre 2015 Regates

Del 25 de Setembre al 3 d’Octubre es va celebrar el Campionat d’Europa Absolut i Juvenil de la classe olímpica Nacra 17, al Barcelona International Sailing Center (BISC), al Parc del Fòrum. Essent la primera vegada que la ciutat acull aquest Europeu, cosa que li permet reprendre el llegat olímpic. Hi van participar 42 tripulacions mixtes, procendents de 23 països.

En aquest esdeveniment esportiu van participar en Marc Verdaguer, la Nina Mir i la Marina López, tots tres, regatistes del Club, i essent, a més, l’únic equip català de la regata, navegant amb el Nacra ESP 198.

La classe Nacra 17, com a classe olímpica, es troba en la recta final del cicle olímpic, en la que pràcticament ja estan els 20 països classificats per als propers Jocs Olímpics que es celebraran a Rio de Janeiro al 2016.

L’equip es va traslladar dues setmanes abans per poder entrenar en aigües de Barcelona i poder comparar-se amb la resta d’equips participants. Aprenentatge que ha estat patent minut a minut, regata a regata.

El diumenge 27 de Setembre, i després de passar tots els tràmits burocràtics i mesuraments de l’equip, es va celebrar la prova d’entrenament. Dilluns 28 i dimarts 29 es van poder celebrar 3 proves diàries en unes condicions gens fàcils, amb vents mitjos/forts i grans onades que van proporcionar situacions i imatges espectaculars.

Dimecres 30 i dijous 1 d’Octubre no es va poder disputar cap prova, donat que hi havia massa onades. Onades que superaven els 7 metres i vents molt forts, degut al temporal de llevant.

Per fi, divendres dia 2 d’Octubre, i malgrat tenir onades de considerables dimensions (més 2m) i vent fluixos, es van poder disputar 4 proves.

Dissabte es va dur a terme la darrera prova del campionat, amb vent mig i onades. En aquesta ocasió, i per motius personals, la Nina Mir no va poder assisitir i fou substituïda per la Marina López. 

La jornada de competició transcorria amb normalitat fins que es va trencar la funda de la drissa. Fet que va fer perdre moltes posicions ja que obligava a fer i desfer un nus a cada hissada, penalitzant molt temps.

Els resultats parcials van anar millorant regata a regata, signant inclús un 30 i un 23 (on van deixar a alguns equips medallistes per la popa), i, tot i que el nivell de la classe és molt alt, el pitjor resultat va ser un 37 de 42.

Finalment, l’equip va signar un 37 del campionat, amb molts punts apressos i molts per millorar, i amb un bon sabor de boca.

FELICITATS EQUIP!!

1 2

VEURE TOTES LES NOTÍCIES