El Club acull la presentació del projecte ECONàutic

08 setembre 2023 Sostenibilitat
presentació del projecte Econàutic

La setmana passada, el Centre Activitats del Club va acollir la presentació del projecte ECONàutic. La iniciativa, liderada pel Club Nàutic Estartit i promoguda pels biòlegs Boris Weitzmann i Xavier Munill, té com a objectiu principal apropar la cultura de mar a la ciutadania d’una manera responsable i compromesa amb el medi ambient. A més, ECONàutic compta amb el suport del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava i del Fons Europeu Marítim de la pesca.

L’element que ofereix els continguts ambientals complementaris per activitats nàutiques, es tracta d’una guia que posa en valor el patrimoni natural, social i paisatgístic de l’entorn. La guia, no només pretén enriquir l’experiència de les persones que s’apropen al mar, sinó que també contribueix significativament la consciència ambiental dels usuaris.

Presentació del projecte ECONàutic

L’acte de presentació va comptar amb els parlaments del president del Club Nàutic Estartit, de la gerent del GALP Costa Brava, dels tècnics responsables del projecte ECONàutic, del president de l’EMD de l’Estartit, de la directora dels Serveis Territorials a Girona i de la responsable del Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit.

Tots ells van oferir la seva perspectiva sobre el projecte, coincidint en el fet que es tracta d’una gran iniciativa per conscienciar i educar la població que s’apropa al mar a través de les bases nàutiques i escoles de vela. ECONàutic va ser valorat de manera molt positiva, destacant la seva influència en la promoció del turisme responsable amb el medi ambient, així com en la conservació i l’ús sostenible dels mars i oceans.

L’acte també va comptar amb la presència dels responsables de les bases nàutiques i les escoles de vela que col·laboren amb el projecte, com el Club Vela de Blanes, el Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, el Club Nàutic l’Escala i el Club de Vela la Ballena Alegre. A tots ells, se’ls va lliurar diversos exemplars de la guia ECONàutic per tal que puguin començar a implementar aquests continguts en les seves activitats nàutiques, ajudant a construir un futur més sostenible i conscient de l’entorn marí.

presentació del projecte econàutic

VEURE TOTES LES NOTÍCIES