“Kanviem?” mostra els efectes del canvi climàtic a les Illes Medes

17 novembre 2023 Sostenibilitat
Kanviem?

Kanviem? amb Olivia Mandle

El programa “Kanviem?”, liderat per la jove activista Olivia Mandle, s’ha convertit en un far de conscienciació sobre les conseqüències que el canvi climàtic està produint a Catalunya. El format, a més d’ensenyar la realitat  sense filtres, també destaca projectes i iniciatives que estan assolint èxits importants en la lluita contra el canvi climàtic al nostre país.

L’emergència climàtica es fa evident amb pronòstics alarmants: els experts asseguren que en els pròxims cinc anys els termòmetres batran rècords. Els oceans, fonamentals per a la supervivència del planeta, també són cada vegada més càlids, i disposen de menys oxigen. Es calcula que aquest ecosistema, vital per a la supervivència del planeta, s’escalfa un 40% més ràpid del que s’havia previst. L’Oliva Mandle i l’equip de “Kanviem?” es desplacen a les Illes Medes per comprovar i documentar aquests impactes.

Kanviem?

Capítol 1. Ofegant el mar

En la seva exploració, l’activista descobreix com l’acidificació afecta els ecosistemes i la biodiversitat marina. No obstant això, no tot és desesperança: també coneix com es fan els processos de restauració amb algues resistents al canvi de temperatura de l’aigua del mar per contrarestar aquests efectes devastadors.

El programa adopta un enfocament pedagògic fonamental, no només informant sobre la crisi climàtica, sinó proporcionant idees i accions tangibles que els espectadors poden implementar en el seu dia a dia. La premissa és clara: l’equilibri natural ha estat interromput per l’activitat humana, però encara hi ha oportunitats per revertir aquesta situació.

És moment d’unir forces i replantejar el nostre paper en la preservació del planeta. “Kanviem?” convida a la reflexió profunda i a l’acció col·lectiva. La crida és clara: Canviem? El desafiament és immens, però cada petit canvi en les nostres accions pot marcar la diferència en la protecció del nostre entorn i en la construcció d’un futur sostenible.

Des del Club, us convidem a visualitzar aquest primer capítol per prendre consciència de la importància de l’ecosistema marí.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES